CHAOS. Making sense of an ending foto: Koen Broos

CHAOS. Making sense of an ending - Thomas Ryckewaert (Geannuleerd)

Praktisch

  • VVK € 12.0 ADD € 15.0

Kunnen wetenschappelijke modellen soelaas brengen op een onoverzichtelijke en onvoorspelbare planeet? Kan je tegelijk rouwen om een geliefde én om het einde van de wereld?

In Chaos. Making sense of an ending probeert bioloog en acteur Thomas Ryckewaert wijs te geraken uit de gebeurtenissen van de afgelopen jaren: het plotse overlijden van zijn vader, de lockdown, ecologische rampen en een groeiende moedeloosheid. 

Geruggensteund door de chaostheorie van Edward Lorenz, de apocalyptische klimaatscifi van J.G. Ballard, ecologie, dagboekfragmenten en PlayStation games gaat Ryckewaert het gevecht met zijn demonen aan. 

In Chaos vervagen de grenzen tussen het intieme en het globale, tussen binnen- en buitenwereld, tussen werkelijkheid en waanzin. Kunnen wetenschappelijke modellen soelaas brengen op een onoverzichtelijke en onvoorspelbare planeet? Kan je tegelijk rouwen om een geliefde én om het einde van de wereld? Schuilt er poëzie in theorie? En wat dan met theater? Met Chaos maakt Ryckewaert een associatieve trip langs de highways van het hedendaags bewustzijn waar het persoonlijke en planetaire samenvloeien.

concept, tekst, spel
Thomas Ryckewaert met een fragment uit'Hamlet', William Shakespeare
stemmen
Abigail Abraham, Gene Bervoets
dramaturgie
Kristof van Baarle
scenografie
Erki De Vries
licht
Luc Schaltin
geluid
Marijn Ottenhof
video
Kurt d'Haeseleer
kostuum
Andrea Kränzlin
speladvies
Oscar Van Rompay
regie-assistentie
Sibran Sampers
techniek
Lucas Van de Voorde
productieleiding
Valerie De Visscher Robin Appels
productie
Platform 0090
coproductie
DE SINGEL, VIERNULVIER (Gent), C-TAKT (Pelt), Het Laatste Bedrijf
i.s.m.
TAKT Dommelhof (Neerpelt), Gallop Tax Shelter