Tomeka Reid foto: Scott Hesse & Alexander Hawkins foto: Francesca Patella

Bladelin Sessions: Tomeka Reid & Alexander Hawkins

Praktisch

Eigenzinnige improvisaties met pianist uit Londen en cellist uit het Art Ensemble of Chicago.

De Amerikaanse cellist Tomeka Reid werd al meerdere malen gelauwerd in de Downbeat Critics Poll, in de categorie bijzondere instrumenten. Binnen het Art Ensemble of Chicago is ze een van de jongere leden, terwijl Reid zich in haar woonplaats New York ook manifesteert in allerlei andere formaties op het scherpst van de snede.

De Britse pianist Alexander Hawkins duikt op in uiterst verschillende muzikale constellaties, van ethio-jazz met Mulatu Astatke en Zuid-Afrikaanse jazz met Louis Moholo-Moholo, tot hardcore impro met Evan Parker en Han Bennink. In de samenwerking met Tomeka Reid komt dit duo improviserend tot een unieke, emotionerende sound waarin de ondoorgrondelijkheid waarmee ‘impro’ vaak nog wordt geassocieerd op grote afstand blijft.

“Ze zijn zich ook in hun spontane improvisaties bewust van de verworvenheden van de AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians). Dat komt vooral tot uiting in de geweldig spannende ritmische uitwisselingen, van vloeiend tot pointillistisch, die de melodische kant van de gezamenlijke improvisaties nog eens versterken.” - Ken Vos, Jazzism

Bladelin Sessions combiticket

In totaal brengen we dit najaar twee keer internationale topartiesten naar Hof Bladelin. Wie naar beide concerten komt doet natuurlijk voordeel met een combiticket te kopen. 

Tomeka Reid & Alexander Hawkins (26 november 2022) + Nduduzo Makhathini Quartet (10 december 2022) aan € 22 ipv € 28. Je kunt zo'n combiticket gewoon kopen via de ticket button.

Als -26 jarige doe je zelf extra voordeel, dan kosten beide concerten samen slechts € 11 - it's good to be young!

piano
Alexander Hawkins
cello
Tomeka Reid