Bar by bar foto: Luc Schaltin

Bar by bar, night by night, story by story, onward! - Enkidu Khaled / Platform 0090

Praktisch

BLACK FRIDAY DEAL

Ter gelegenheid van Black Friday kun je deze voorstelling meepikken voor € 5! Ga naar tickets en kies voor de Black Friday Deal. 

In elk verhaal schuilt het surreële in het reële

Bar by bar, night by night, story by story, onward! baseert zich op Allah 99, Hassan Blasims brutale debuutroman waarin een schrijver de wereld afreist om de verhalen van 99 mensen uit het Midden-Oosten op te tekenen: een DJ die tijdens de bezetting van IS als dokter in een ziekenhuis werkte, een man die winst maakt met de verkoop van dode vliegen, een Iraakse taxichauffeur die maar blijft huilen terwijl hij allerlei soorten ziektes verzamelt. 

Van de Youtube Man tot Ali Transistor: in elk verhaal schuilt het surreële in het reële, de banaliteit in de tragiek. Tussen bier zuipen, een blowjob en een autobom is het maar één stap. Wat is schijn, wat is echt? Het is precies die grens die Enkidu onderzoekt in deze Sheherazade-achtige verhalen marathon, waarin drie performers en een DJ in de huid en het hoofd kruipen van de romanpersonages. 

Enkidu Khaled beweegt zich heen en weer tussen het Midden-Oosten en Europa. Hij gebruikt het theater om verhalen te vertellen die de clichés en fantasieën van beide werelden over elkaar uitdagen. Bar by bar, night by night, story by story, onward! vertrekt van een fascinatie voor eigentijdse storytelling als een middel om grip te krijgen op een versplinterde wereld. 

door & met
Sara Dziri, Nele Vereecken, Joachim Robbrecht, Stan Wannet, Dhyaa Joda, Wouter Hillaert, Enkidu Khaled
lichtontwerp
Luc Schaltin
techniek
Nele Verreyken
outside eye
Myriam Van Imschoot
gebaseerd op
het boek van Hassan Blasim
met dank aan
Lisa Skwirblies
Productie
Platform 0090
coproductie
KAAP, Productiehuis Theater Rotterdam, C-Takt, KAAItheater, de Brakke Grond, Kultuurfactorij Monty, Moussem Nomadic Arts Center, Het Laatste Bedrijf
met dank aan
Uitgeverij Jurgen Maas
met de steun van
Kunstencentrum BUDA, Workspacebrussels, De Markten, the Flemish Community, Stad Antwerpen, Tax Shelter measure of the Belgian Federal Government and Gallop Tax Shelter.