Angel Bat Dawid - foto door Terrence Antonio James

Angel Bat Dawid - Requiem for Jazz albumrelease

Praktisch

Hyper-powered. Focused. Changing. Relentless.

Met The Oracle (2019) verscheen Angel Bat Dawid als komeet aan de progressieve jazz hemel. Deze componiste, zangeres en klarinettiste wist een geheel eigen parcours vorm te geven, waarbij klassieke muziek aan de basis staat. Inmiddels geldt ze internationaal als belangrijke nieuwe stem binnen de jazz.

De in Atlanta geboren Dawid bracht haar jeugdjaren door in Kenia. Dawid studeerde klassieke muziek aan de Roosevelt University met als hoofdvak klarinet, maar moest noodgedwongen stoppen na een medische ingreep en nam ze dan maar een baan in de retail om de rekeningen te kunnen betalen. Maar de muziekmicrobe bleek sterker en na enkele jaren stapte ze op om zich toch full time te focussen op haar muziek. En gelukkig maar!

Naast haar septet Tha Brothahood geeft Angel Bat ook leiding aan haar eigen all-female ensemble Sistazz of the Nitty Gritty. Met haar soloplaat The Oracle, aanvankelijk als audioschetsboek opgenomen op haar smartphone, brak ze in 2019 internationaal door. Uiteraard nodigden we haar toen ook uit op AMOK en nu.. nu is ze terug, dit keer in Oostende - solo - met haar nieuwe album Requiem for Jazz onder de arm.

(bas)klarinet, toetsen, zang, compositie
Angel Bat Dawid