Ananda Serné & Nikki Dekker

Ananda Serné & Nikki Dekker

Praktisch

Natuur als spiegel: twee jonge Nederlandse debutanten gaan in gesprek over de fascinerende relatie tussen natuur en mens

Aan de hand van hun beide debuutromans gaan de schrijvers met elkaar in gesprek over hoe de natuur ons een spiegel biedt om onszelf te begrijpen, te omarmen of te vrezen.

In haar betoverende romandebuut Nachtbloeiers brengt Ananda Serné haar lezers in een ijldroom; wat is de realiteit en waar houdt die op? Het resultaat is een fascinerende meditatie over de samenhang tussen slaap en droom, tussen verankering en vrijheid. Nikki Dekkers rijke, essayistische roman diepdiepblauw toont ons wat we van de dieren onder water kunnen leren over liefde en identiteit. Ze heeft het over het onstuitbare verlangen naar onbekende plekken, naar andere levens en naar het water dat je altijd zal dragen. Daarbij zet ze kokkels tegenover onenightstands, de blobvis naast het schoonheidsideaal en duikt ze in de wereld van geheimzinnige platvissen, homoseksuele zeehonden en zelfbewuste poetslipvissen. Welke identiteiten meten we onszelf aan en wanneer laten we die weer los?Ananda leidt ons dieper mee in het universum van Nachtbloeiers met een screening van haar videowerk.