Yazz Ahmed - Alfa Mist - Los Bitchos - Trance Plantations

Alfa Mist + Yazz Ahmed + Los Bitchos + Trance Plantations

Praktisch

Close Encounters XL

Voor AMOK slaan KAAP en Cactus Muziekcentrum de handen in elkaar voor een Close Encounters XL editie. Een avond vol topmuziek over de grenzen van genres en stijlen heen.

De ticketverkoop start op dinsdag 20 juli om 11u!

Alfa Mist

Een fijne frisse coolness uit grootstad Londen

Gevoel boven perfectionisme. Dat is het credo van de multi-instrumentalist, rapper en producer Alfa Mist. Geboren in East-Ham, Londen, kwam Alfa indirect in contact met jazz, via de samples van producers als Hi-Tek, Madlib en J. Dilla. Hij leerde zichzelf piano spelen om de harmonieën en klankleur van zijn favoriete platen te dissecteren en vormde zo zijn karakteristieke stijl van aanstekelijke ritmes, gecombineerd met improvisatie en een overtuigend gevoel voor melodie. Via Soundcloud kwam hij in contact met gelijkgestemde zielen als Jordan Rakei, Tom Misch en Yussef Dayes. Namen waarmee Alfa Mist samen tot de top van de hedendaagse Londense Jazzscene wordt gerekend.  

Met Antiphon (2017), Structuralism (2019) en het eerder dit jaar uitgebrachte Bring Backs (2021) maakte Alfa Mist met zijn moody, spontane en onnavolgbare stijl vlot de crossover naar een breed en jong publiek. Zijn miljoenen streams op YouTube en Spotify bewijzen het potentieel van jazz voorbij het klassieke publiek. Toptalent van een generatie!

Yazz Ahmed

Bedwelmende en betoverende psychedelische Arabische jazz

Yazz Ahmed is een voorbeeld van een hoogst originele muzikale stem uit de bloeiende Britse jazzscene. De Brits/Bahreinse trompettiste mixt elementen uit de Arabische muziek, elektronica en jazz tot een bedwelmend, soms haast psychedelisch geheel.

Ahmed werkte samen met uiteenlopende musici en groepen, variërend van Radiohead en Nile Rodgers tot Arturo O'Farrill. Haar album La Saboteuse uit 2017 bleef niet onopgemerkt en werd lovend ontvangen. The Wire verkoos het tot Jazz Album of the Year. In oktober verscheen haar nieuwe album Polyhymnia op Ropeadope Records dat wederom kon rekenen op veel enthousiasme: 'What's the music like?...it's rich, sonorous, big, melodic, puts a kick in our heels and a smile on your face (****)', aldus JazzWise.

Los Bitchos

Psychedelische Cumbia van de hoogste kwaliteit

Met fans als Khruangbin en King Gizzard en supportshows voor o.a. Mac Demarco, Kikagaku Moyo en Ty Segall zijn Los Bitchos flink op weg om de nieuwe hype in gitaarland te worden. Hun infectieuze mix van psychedelische cumbia surfrock en vintage funk druipt van de fun en is gemaakt op maat van de dansvloer, waar de vijf dames uit Londen elk feestje gegarandeerd los uit de haak spelen. Zoals DIY Magazine het treffend verwoordt: “It’s impossible not to have a good time watching this band”.

Wie ons niet op het woord gelooft, checkt gewoon hun geniale KEXP-set als bewijs. De bitchos blikten trouwens net hun debuutplaat in met hulp van Franz Ferdinand-frontman Alex Kapranos. Frozen margarita’s voor iedereen! 

Trance Plantations

Fictional Tribe music (from space)

Black Flower opperhoofd Nathan Daems doet een één-tweetje met Echoes of Zoo collega Falk Schrauwen. Al spelend creëerde het duo iets wat ze zelf duiden als Fictional Tribe music (from space). Nog naar eigen zeggen deden ze dat door in een baan rond het verleden de scheuren waarop ze in de toekomst landden om daar progressieve, warme, akoestisch-elektronische deformatie te ontdekken. 

<CLOSE ENCOUNTERS>

Close Encounters tussen KAAP Cactus Muziekcentrum! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazzblues en wereldmuziek