Zonzo Compagnie is met hun familievoorstelling Thelonious genomineerd voor een YAM Award. Stem je mee?
Op zondag 17/11 kan je trouwens, de - tegen dan ongetwijfeld in de prijzen gevallen - voorstelling zien tijdens AMOK!
https://yamawards.org/

O.schrijf - schrijfresidentie voor jongeren

Laat je tijdens deze creatieve schrijfweek de hele herfstvakantie onderdompelen in de wereld van het woord in zijn vele gedaantes.

KAAP, ZandZand, De Letterie en O.666 nodigen jongeren van 16-25 jaar gedurende vijf dagen in de herfstvakantie uit de pen ter hand te nemen. Overdag vestigen we ons om en rond het O.666-gebouw voor de daad op zich, het schrijven. Onder begeleiding laten we ons inspireren door een diversiteit aan thema’s en opdrachten, de stad Oostende en onze mede-aspirant schrijvers. Tegen de avond verhuizen we naar de Westeroever. In kunstencentrum KAAP sluiten we telkens de dag af met zicht op zee. Via onder meer performance, muziek, slam poetry... ontdekken we hoe divers en rijk de daad van het schrijven kan zijn.

Meer info en inschrijven: http://www.zandzand.be/oschrijf.html  

Vacature! Kaap zoekt een Programmator Muziek

We zijn op zoek naar een programmator muziek om ons kunstencentrum artistiek mee vorm te geven en samen met een enthousiast en dynamisch team verder uit te bouwen. Heb je interesse? Lees dan snel de vacature

KAAP zoekt een productieverantwoordelijke

Om ons team te versterken en onze werking verder uit te bouwen zijn we op zoek naar een enthousiaste collega voor productie en planning! Klik op de link voor meer informatie.

vacature

Zomer-Kaffee van KAAP

Vanaf zaterdag zijn jullie met z'n allen welkom in het zomercafé in onze strandhut aan zee! De cocktails en tapas worden met vuur bereid door barmoeders Matilde Casier of Hanne Beck! De boeken, kranten en tijdschriften liggen klaar. Voor sfeer en gezelligheid rekenen we op jullie! WEEST WELGEKOMEN! En wat nieuw is: vanaf nu kan je ook betalen met kaart!

Van 13/07 tot 30/08 telkens van donderdag t.e.m. maandag van 16u. tot ca. 23u.

KAAP | Vrijstaat O. Koning Boudewijnpromenade, Oostende

KAAP maakt tien dagen lang AMOK in de Brugse Stadsrepubliek (8 tot 17 november)

KAAP maakt tien dagen lang AMOK in de Brugse Stadsrepubliek (8 tot 17 november)

Tijdens AMOK duikt KAAP tien dagen lang de Brugse Stadsrepubliek in. Muzikanten, kunstenaars en andere creatieve geesten palmen van 8 tot 17 november verschillende locaties in. Met meer dan 50 concerten of voorstellingen, zo'n 200 artiesten en een twintigtal locaties legt AMOK al vanaf de eerste editie de lat hoog. We maken het volledige programma bekend in september (wanneer de ticketverkoop start).

PERSBERICHT

Dansand! zoekt studenten en vrijwilligers

KAAP is een jong kunstencentrum in Brugge en Oostende. Via duurzame artistieke trajecten en festivals wil KAAP bruggen slaan, verwonderen, inspireren en samenbrengen. Dit doen we onder andere met Dansand!, een meerdaags festival voor dans en beweging dat doorgaat van 5 tot 7 juli in Oostende.

Hiervoor zijn we nog op zoek naar studenten en vrijwilligers voor diverse taken; van barwerk, het bemannen van het infopunt tot publieksbegeleiding al dan niet al trappend op een billenkar. 

Ben je een sociaalvaardige teamplayer, een handige Harry/Henriette of wil je gewoon je kuitspieren trainen en wat zon meepikken? Dan ben jij misschien wel onze geknipte vrijwilliger.  We vragen geen specifieke achtergrond of ervaring met dans, wel een flinke dosis enthousiasme! 

We bieden een fantastische zomerervaring met zicht op zee! Je draait mee in een professioneel festivalteam, kan voorstellingen bijwonen, wordt in de watten gelegd met lekkere maaltijden en je ontvangt een vergoeding. 

Contactpersoon: Evelyn Demaertelaere

Reageren voor: 18/06/2019

Interesse om ons festivalteam te versterken? Stuur een mailtje naar Evelyn waarin je jezelf even kort voorstelt en meegeeft wanneer je beschikbaar bent.

KAAP zoekt een verantwoordelijke communicatie.

KAAP is het eerste kunstencentrum van België dat werkzaam is over twee steden met twee heel verschillende stedelijke identiteiten. Kaap is het kunstencentrum van de toekomst. We zoeken iemand die onze visie mee uitbouwt en op maat hiervan een communicatiestrategie uitwerkt, plant en opvolgt. Een vernieuw(en)de manier van communiceren die de identiteit en diversiteit van de werking uitdraagt.

Vacature

Hendrik Lasure warm bad 'Garden Head'

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van JazzLab Series en W.E.R.F. Records kreeg Hendrik in 2018 de opdracht om een nieuw project in het leven te roepen. Hij verzamelde zijn persoonlijke dream-team en ‘warm bad’ werd een feit. Samen doken ze de studio in van bevriende producer Koen Gisen en blikten een dozijn nieuwe tracks in tussen jazz, minimalisme en dream pop.

De trending muziekblog ‘Dansende Beren’ geeft maar liefst vier én een halve ster aan de kersvers verschenen plaat ‘Garden Head’ (W.E.R.F.159).

Dansende Beren

Gloednieuwe plaat ingeblikt

Na een intensieve creatieperiode onder de vleugels van KAAP werd in november 2017 een gloednieuwe plaat ingeblikt van het Belgisch-Italiaanse Ragini Trio met de bijzondere internationale gasten Bojan Z op piano en de Indische zangeres Sawani Mudgal. Vandaag wordt het album ‘Peace The New Jazz’ (W.E.R.F.158) op de wereld los gelaten. Focus Knack vroeg muzikant en protagonist van dit project – Nathan Daems – om tekst en uitleg.

Focus-Knack

Wonen boven een boekenwinkel: Francesca Melandri

Wonen boven een boekenwinkel: Francesca Melandri

'Ik droomde er al als kind van om eens boven een boekenwinkel te logeren.'

De droom van de enthousiaste Italiaanse schrijfster Francesca Melandri kwam vrijdag uit! Ze logeert boven de Brugse boekhandel De Reyghere, tijdens haar schrijfresidentie in het kader van citybooks. Twee weken lang snuift ze Brugse geuren op. Je kan haar ontmoeten, tijdens de Italiaanse avond in boekhandel De Reyghere (die ondertussen volzet is) én op zaterdag, in gesprek met oa. Kader Abdolah tijdens Veraf en dichtbij.

Radio Babel zoekt!

Radio Babel zoekt!

Is Nederlands niet je moedertaal?
Rollen de woorden in jouw taal zo veel mooier uit je mond? Dat willen we graag horen!
Klim tijdens Un|settled in public space in het poëtische hutje van Radio Babel en lees je favoriete gedicht in jouw moedertaal voor aan Brugge.

Zin om dit te doen? Laat ons iets weten. 
Praktisch: Radio Babel staat op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober van 12u tot 14u op het stationsplein van Brugge (voorkant). 

De Un|settled Residency groeit

Dag 4 van de Un|settled Residency vandaag. Steeds meer mensen vinden de weg naar deze fijne plek, waar verrassende dingen gebeuren en waar je blik verruimt van zodra je er binnenstapt. Doen! (nog tot zaterdag)
Koop vanaf vandaag je ticket voor Jazz Brugge!

Het is zover: de ticketverkoop voor Jazz Brugge startte vanmorgen. Nieuwsgierig naar het volledige programma, of wil je zeker zijn van je ticket? Slechts één adres: www.jazzbrugge.be


Rolf Quaghebeur nieuwe algemeen directeur van KAAP

Goed nieuws! Terwijl we volop werken aan het najaarsprogramma én het project Un|settled, werd zonet een nieuwe algemeen... (Lees meer)

Stel je kandidaat voor een showcase op de Belgian Jazz Meeting

De Belgian Jazz Meeting is een tweejaarlijks internationaal ontmoetingsmoment voor de professionele jazzsector, om de Be... (Lees meer)

Jazz Brugge: eerste namen!

Jazz Brugge: eerste namen!
We lanceerden zonet de eerste namen van Jazz Brugge!Deze achtste editie van het festival focust op de organische vernieu... (Lees meer)

Overlijden Rik Bevernage (19 april 1954 – 6 maart 2018)

Overlijden Rik Bevernage (19 april 1954 – 6 maart 2018)
Overlijden Rik Bevernage (19 april 1954 – 6 maart 2018) Gisterenmorgen vroeg is Rik Bevernage overleden na een afmattend... (Lees meer)

Laat van je horen!

Na de politie-inval bij Brussels kunstencentrum Globe Aroma, een plek waar iedereen welkom is (ook nieuwkomers), komen we samen om onze stem te laten horen. Omdat iedereen een veilige plek verdient.
#OneAlarmManyVoices - morgen 17.02 in Brussel (Akenkaai).


Bekijk het filmpje hier.


We zoeken een algemeen directeur

KAAP zoekt een algemeen directeur om het team te versterken en het fusieverhaal af te werken.
Interesse? Lees de vacature hier.

Opgelet, ticketkopers!

Door een update van ons ticketsysteem kan je online geen tickets bestellen van zaterdag 20 januari (18:00) tot dinsdag 23 januari (17:00). Ook aan de balie en telefonisch is de dienstverlening beperkt. Bestel je tickets dus vóór zaterdag!

Jazz met een gek hoedje op

Afgelopen donderdag vierden we feest: het startschot van 25 jaar W.E.R.F. Records begon met een labelnight in de Brusselse AB. Een fantastische avond. En een mooie recensie over die avond in De Morgen!

Leve Maud!

Leve Maud!
Wat een fijn nieuws om het weekend in te gaan: Maud Vanhauwaert wordt de nieuwe Antwerpse Stadsdichter. Proficiat Maud!&... (Lees meer)

U mag de danser aanraken

U mag de danser aanraken

KAAP-maker Vera Tussing in De Standaard vandaag. Over de toegankelijkheid van een dansvoorstelling voor mensen met een visuele beperking.

​Publicatie ’Euthanasie met Barbara en Stefanie' beschikbaar

​Publicatie ’Euthanasie met Barbara en Stefanie' beschikbaar

Op 7 oktober presenteert De Spil (Roeselare) de voorstelling ’Euthanasie met Barbara en Stefanie’ die we vorig jaar produceerden met onze KAAP-makers Lucinda Ra. Voor deze kleurrijke voorstelling gingen de makers twee jaar lang op onderzoek. De tekst van de hand van Barbara Claes is nu ook in boekvorm beschikbaar via deze link. Stefanie Claes zorgde voor de mooie linosnedes.

bestellen

Vlagstaat

Vlagstaat

De vlag van Willy Versluys officieel opgehesen op de Crangon

Matteo ontwerpt de nieuwe vlag voor de garnaalboot Crangon

Fotoreportage van Mia Quartier

Fans van Blue Bike

Fans van Blue Bike

Team KAAP reist nogal wat rond, van Brugge naar Oostende naar Brugge naar Gent naar overal ter lande. We zijn graag mobiel. En dus werd de Blue Bike onze vriend!

Over de polen

Focus WTV kwam twee weken geleden een kijkje nemen bij The Act of Dying van de polen. Bekijk de reportage hier

Wereldse klasse in Brugge

Wereldse klasse in Brugge

Over de nieuwe plaat van Colin Vallon Trio liet Written in Music zich ontvallen: wereldse klasse, adembenemend mooi en  groot talent. Lees hier de volledige recensie. Chance zeg, hij speelt een exclusief Belgisch concert in KAAP | De Werf op donderdag!

Doe-tip van de dag

Doe-tip van de dag

Record Store Day! En in het bijzonder: derelease van de nieuwe Compro Oro EP!

Marieke in Europa

Marieke in Europa

Tijdens haar residentie bij KAAP in maart, charmeerde Marieke Dermul ons met haar 'European Citizen popsong'. En ook de mensen van Canvas volgen haar bijzondere Europa-project: ontdek de omzwervingen van Marieke in Europa via de site van Canvas (tag: Marieke in Europa)!

A conversation with Vera Tussing

A conversation with Vera Tussing

Vera Tussing is een van de artiesten die we bij KAAP op de voet volgen: een 'KAAPmaker', die we op verschillende momenten en in allerlei concepten graag doen terugkeren naar Brugge en Oostende. Vera is ook artist in residence in Kaaitheater. Naar aanleiding daarvan ging ze in gesprek met Katleen van Kaaitheater, een mooi interview dat je hier kan lezen.

Een intrigerende mozaïek

Een intrigerende mozaïek

'... een intrigerende mozaïek, waarbij tekst en muziek versmelten.' (Karel Van Keymeulen over Brave New Maria, afgelopen maandag in de Standaard)

Een brief van Telma

Een brief van Telma

Telma stelt tentoon, nog tot 11 juni.

Grotesk, ontroerend, schoon

Grotesk, ontroerend, schoon

Etcetera bekeek de première van The Act of Dying en schreef er mooie woorden over. Wij kijken uit naar donderdag 13 april!

Spit & Olyslaegers op shortlist Fintro Literatuurprijs

Spit & Olyslaegers op shortlist Fintro Literatuurprijs

Vanmorgen werd de shortlist van de Fintro Literatuurprijs bekendgemaakt. Fantastisch nieuws: zowel Lize Spit als Jeroen Olyslaegers staan op de shortlist. De twee - enige Belgen op de shortlist - zijn ook te gast tijdens Bru∙Taal.

Vier en een halve

Vier en een halve

Zoveel sterren geeft de website All About Jazz aan het nieuwe album van Carlos Bica & Azul. Hoe zit dat met die halve ster? Lees het hier. Exclusief concert van dit trio op Belgische bodem: donderdag in KAAP | De Werf.

The game is ON

The game is ON

Vanaf morgen, negen dagen lang, wordt Vrijstaat O. Vlagstaat O.! (Vlag © Telma Lannoo)

de polen in première

de polen in première

Vanish Beach

Vanish Beach

Morgen in KAAP | De Werf: Vanish Beach. (Foto © Michiel Hendryckx)

Een brutaal locatiebezoek

Het prikkelde onze verbeelding, deze locatie! In mei kapen we deze ruimtes tijdens BruTaal.


Koperen sterren ****

Koperen sterren ****

Vier sterren voor Copper (Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza), een van de jongste telgen van W.E.R.F. Records. Hoera!

W.E.R.F. Records 'rebooted'

W.E.R.F. Records 'rebooted'

Enola Magazine recenseerde de eerste releases onder het vernieuwde W.E.R.F. Label! We lazen het met plezier. Lees het hier zelf.

Dansand! wandelt!

Dansand! wandelt!

Gelaarsd en onder een beginnende lentezon verkenden we gisteren met enkele artiesten het Groen Lint (de Tuinen van Stene). Hier strijken we binnenkort neer voor Dansand! (29.06 — 02.07)!

We staken.

We staken.

Draagbare domheid

Draagbare domheid

Geheel vrijblijvend: een leestip, alvorens je de auteur zondag komt beluisteren in Oostende (KAAP | Vrijstaat O.).

Locatiebezoek

Locatiebezoek

Enkele weken geleden op gewijd locatiebezoek, nu zondag gebruiken we diezelfde locatie voor twee concerten van  Rawfishboys. Pas de Deux — zondag 05/03 in Brugge. (Rawfishboys, 11u en 13u in Sint-Godelieve Abdij)

Warm dekentje publiek

Katrijn Van Bouwel mijmert op Radio 1 over die keer dat ze bij KAAP te gast was.


Lak aan Muzak

Lak aan Muzak

Hendrik Lasure, solo met synthesizer tijdens Pas de Muzak (25/02). Fantastisch in beeld gebracht door kaper Kerlijn Van der Cruyssen. Het volledige album van die dag vind je hier.

In het repetitiekot van SCHNTZL

Hot club met zicht op zee

Hot club met zicht op zee

Bas Bulteel tijdens Hot Club d'O, door de ogen van fotograaf Ken Aelbrecht. (De Hot club van dienst was KAAP | Vrijstaat O., afgelopen dinsdag)

Leve KAAP-makers!

Leve KAAP-makers!

We zijn fiere kapers: maar liefst drie van de artiesten waar we zo hard in geloven - onze zogenaamde 'KAAP-makers' - zijn opgenomen in de nieuwe selectie van Circuit X. Proficiat aan Hannes Dereere & Silke Huysmans en Vera Tussing!
(En ook aan Maxim Storms en Lobke Leirens en Dounia Mahammed, die we graag over onze vloer hebben!)

Olympe Tits

Olympe Tits

Intrigerende fototentoonstelling tot 31/03 in de foyer van KAAP | De Werf.

Stoelenchoreografie op het strand

Stoelenchoreografie op het strand

KAAP-maker Vera Tussing aan het werk. Foto's en voorstudie op het strand van Oostende.

Jelle Martens tipt

Jelle Martens tipt
Deze kersverse huisontwerper van W.E.R.F. Records, het platenlabel van KAAP, ontwerpt de covers van alle nieuwe releases... (Lees meer)

Pakjes!

Pakjes!

Klapstoelen aan de kant - onze nieuwe stoelen voor KAAP | Vrijstaat O. zijn gearriveerd!

Kort kort kort

Kort kort kort

Besteed in deze Week van het korte verhaal (14/02 — 21/02) extra aandacht aan kortverhalen!

Instrumenten gezocht!

One.

Mira

Mira

Brutaal-residente Mira Feticu, afgelopen zondag tijdens Lees Meer!

Reijseger / Fraanje / Sylla

Reijseger / Fraanje / Sylla

Dit was Reijseger / Fraanje / Sylla tijdens STORM!, twee jaar geleden. Fotograaf Tom Leentjes legde de intensiteit van het concert vast in zijn beeld. Op zondag keren ze terug naar Oostende, ditkeer naar de intieme zaal van Vrijstaat O. (vrijdag 19/02, 17u, KAAP | Vrijstaat O.)

Ongekend hoog dansniveau

Ongekend hoog dansniveau

"Ongekend hoog dansniveau in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel" — lees hier een recensie van de Volkskrant over De Warme Winkel speelt De Warme Winkel / donderdag 16.02 in CC De Grote Post, Oostende

Rood

Rood

Vrijdag was Rood, in KAAP | Vrijstaat O., tijdens een onvoltroffen editie van Let Love Rule. Mét een besneeuwd strand als decor.

BruTaal lost eerste namen

BruTaal lost eerste namen

Literair vuurwerk in Brugge, dat voorspellen we. Kan ook moeilijk anders, met zo'n eerste namen voor BruTaal, nieuw internationaal literatuurfestival. Arnon Grunberg. Herman Koch. Adriaan Van Dis. Philippe Claudel. Cees Nooteboom. Sandro Veronesi. Peter Verhelst. Bart Moeyaert. Stefan Hertmans. Eimear McBride. Connie Palmen. Marie NDiaye. En wordt nog vervolgd!

Hij drumt als spuitwater

Hij drumt als spuitwater

Naar aanleiding van de 100e verjaardag van de jazz sprak Culture Club Magazine met Lander Gyselinck. Lees - kijk - luister!

In de repetitieruimte van

In de repetitieruimte van

... l'hommmm. Werken aan de voorstelling Fünf leichte tanzspiele (l'hommmm) / Première op 05.02

Ka(ap)kelvers

Ka(ap)kelvers

De allereerste brochure van KAAP ging gisteren in druk!

Vanish Beach getipt

Vanish Beach getipt

De Morgen plaatst Vanish Beach in haar top 5 'niet te missen concerten' op het Klarafestival. Wij plaatsen de voorstelling in onze top 'niet te missen in maart bij KAAP'.

SCHNTZL in de zon

SCHNTZL in de zon

We juichen en jodelen, want niemand minder dan SCHNTZL sluit op 7 juli de Garden Stage van Gent Jazz af!

Lezers gezocht!

Lezers gezocht!

De Fintro Literatuurprijs 2017 zoekt lezers om zijn lezersjury te bevolken. 
Schrijf je hier in. 

Voedsel voor gebroken harten

Voedsel voor gebroken harten

Sien Vanmaele vertelt en kokkerelt dit weekend tijdens Chambres d'O / Spijs voor Liefde, zaterdag 28/01 (12u & 18u30) & zondag 29/01 (12u & 17u)

Jodelaar aan zee

Jodelaar aan zee

Een bevreemdend beeld, zo'n viool aan de vloedlijn.
Het is Simon Mayer, vorig jaar in Oostende (Soulmates XL / Vera Tussing).
Simon Mayer trapt het eerste jaar van KAAP af met SunBengSitting, vanavond in KAAP/De Werf.

Heike Langsdorf

Heike Langsdorf

Beeld uit de voorstelling 'Mount Tackle' van KAAP-maker Heike Langsdorf. 
Deze voorstelling komt in mei naar Brugge, in het kader van Brutaal.


In de repetitieruimte van

In de repetitieruimte van

...KAAP-maker Vera Tussing, voor de voorstelling The Palm of your hand #2.
De voorstelling komt eind dit jaar ook naar KAAP, later meer hierover!

Vrijstaat O. gekaapt

Vrijstaat O. gekaapt

De naamlancering van KAAP startte aan de voordeur van Vrijstaat O.

Leopold II gekaapt

Leopold II gekaapt

Op 17 november gooiden we KAAP de wereld in. 
Om de naam te lanceren, kaapten we honderden locaties in Brugge en Oostende met KAAP-deurhangers. Ook Leopold II (of toch zijn standbeeld ter hoogte van Vrijstaat O.) moest eraan geloven.

Kennen jullie SCHNTZL al?

Obama

Obama

Amerika zwaait vandaag Obama uit. We vonden in het archief van Vrijstaat O. dit gepaste beeld, een fragment uit een installatie van Robbert&Frank Frank&Robbert (ZOUT / DIY voor jonge makers). Dit duo is in juni trouwens te gast bij KAAP.

Jelle Martens exposeert

Jelle Martens exposeert
Jelle Martens - de nieuwe huisontwerper van De Werf Records - stelt tentoon in het kaffee van KAAP/Vrijstaat O.
Laat je overmeesteren door compositie. De expo loopt van 15.01 tot 26.03.

KAAP (trouw)feest

KAAP (trouw)feest

De muze en het meisje

De muze en het meisje

Katrijn Van Bouwel bezingt de liefde in KAAP / Vrijstaat O. tijdens Let Love Rule.
Ze doet dit ook in haar eerste roman De muze en het meisje. Over de moeilijkheid van erotische scènes, het belang van de bijbel en de spanning van een debuutroman spreekt ze hier (Radio 1 / Bar Du Matin).

Kaap trouwt

Kaap trouwt

Vrijstaat O. en De Werf trouwden officieel op 16 december 2016, in het Oostendse stadhuis.  

Activiteiten in de kijker Bekijk het volledige programma

KAAP suggesties op maat

Ga naar Mijn KAAP en plan je bezoek, bekijk onze suggesties of voeg favorieten toe via deze knop .

Bekijk je persoonlijke agenda en voeg je laatste ontdekkingen toe.

Nog geen Mijn KAAP zone? Maak jouw KAAP.