Heike Langsdorf, foto door Ernst Marechal

radical_hope

Vanaf 1 februari landen Heike Langsdorf en Simone Basani van radical_hope met Winter Refuge in de studio’s van de Groenplaats.

Winter Refuge is tegelijk een ontmoetingsruimte en een workshop. Dit is een open uitnodiging om ons te bezoeken... Zowel Langsdorf als Basani zijn bekende gasten bij KAAP. Tijdens de voorbije jaren waren ze regelmatig te gast bij ons tijdens tentoonstellingen, festivals, performatieve momenten, participatieve trajecten... Bijna als de vlinder die met een eenvoudige vleugelslag een storm weet te veroorzaken aan de andere kant van de wereld vertrekt hun werk vanuit vaak minimale en kleine gebaren die voor je het weet kunnen uitgroeien tot betekenisvolle en grotere bewegingen.

Een project voor wie actief verrast wil worden en mee een aparte wereld wil creëren die toch vertrekt vanuit het alledaagse. Dit is een tweede stap in een postpandemisch traject waarbij gezocht wordt naar hoe individuen zich deel kunnen voelen van een groep (of niet) in een samenleving waarin vooral verlangd wordt van mensen dat ze zich aanpassen aan de grootste gemene deler.

Tussen 1 en 7 februari organiseren ze een reeks open en vrijblijvende workshops. Daarna zijn er meer intense en besloten dagen voor diegenen die een stap verder willen gaan. Het geheel eindigt op 16 februari met een hapje en een drankje. Een moment van verbinding en uitwisseling. Check zeker onze website voor de details en meer informatie.

Er wordt tijdens de workshop gewerkt met voice recordings, stem-oefeningen, beweging en het schrijven, tekenen of schilderen van levenservaringen. Gedurende de residentie is iedereen ook welkom om Heike en Simone te bezoeken. Heel concreet kan dat van 1 tot en met 7 februari en op 16 februari (slotmoment).

PRAKTISCH

Tussen 1 en 16 februari is Winter Refuge open.

Je kan deelnemen maandag tot zaterdag:

Maandag open van 16u tot 20u

Dinsdag tot vrijdag open van 10u tot 12u en van 16u tot 20u

Zaterdag van 10u tot 12u.

Op 16 februari is er om 18u, rond apero time, een publieke uitwisseling waar iedereen welkom is!