Thor Brødreskift/Borealis

Mirte Bogaert

Mirte is actief als choreografe in Noorwegen sinds ze haar geboortegrond heeft geruild voor een leven in Bergen maar hoopt in haar tijd hier ook terug wat connectie te maken met het Vlaamse kunstenveld.

 

REtransLATE

REtransLATE is een voorstelling over vertalen, communicatie en (mis)interpretatie.
Vertalen neemt in dit project vertrekpunten in gedifferentieerde aspecten van communicatie die de taalkunde overstijgen: het hoorbare en ritmische, de ademhaling intonatie, de innerlijke beweging die zich voordoet tijdens de communicatie, de inclusie van de blik en de relatie tot het bewegende lichaam als geheel. 
Bij de overdracht van boodschappen, verhalen, inhouden van de ene persoon naar de andere treedt enerzijds een verlies op aan de ene kant, terwijl andere dimensies de neiging hebben op te tellen.
Men zou kunnen veronderstellen dat elke gebeurtenis van een bepaalde boodschap door ons lichaam wordt getransformeerd.

In REtransLATE stellen we de procedures van keuze en extractie uit communicatieve situaties - waardoor we nog steeds bij de kern van de zaak blijven: het vertalen van die transitie. Want het is een overdracht. En dus ook weer een beweging. Maar van welke soort?

 

Open studio

Opdat je zou kunnen kennis maken met haar werk toont ze wat materiaal van haar residentie in onze studio op vrijdag 24 juni  - 15u (KAAP | De Groenplaats).

De creatie kent daarna nog een traject van twee weken in Bergen en twee weken in de Pianofabriek, Brussel. Na een afmonteer residentie in Bergen gaat ze in premiere op 26 en 27 oktober in Bergen tijdens het festival Oktoberdans bij BIT Theatergarasjen.