#samentegencorona

Om elke bezoeker, vrijwilliger, medewerker en artiest een veilige en aangename KAAP ervaring te bieden, vragen wij rekening te houden met de genomen coronamaatregelen alsook deze te respecteren in ieders belang. 

Wij volgen steevast de geldende coronamaatregelen - vanuit de overheid maar ook vanuit de locaties die KAAP aandoet. Zo vragen we vanaf 1 november 2021 om een Covid Safe Ticket voor te leggen. Het Covid Safe Ticket (CST) kan je op je smartphone of afgedrukt op papier aanbieden. 

Bij activiteiten

Sinds zaterdag 20 november 2021 geldt de mondmaskerplicht over de volledige lijn van de activiteit. Sinds vrijdag 3 december werd dit beslist te laten gelden voor iedereen vanaf 6 jaar.

Belangrijk om te weten: 

 • Wij voorzien geen testen ter plaatse.
 • Kun je geen CST voorleggen wordt de toegang tot de activiteit geweigerd. Terugbetaling kan enkel indien het ticket aangekocht werd voor 27/10/2021. In alle andere gevallen wordt het ticket niet terugbetaald. 
 • Leg je een CST voor die niet overeenkomt met jouw identiteitskaart wordt de toegang eveneens geweigerd. Tickets worden bijgevolg niet terugbetaald. 
 • Wil je niet naar de activiteit komen omdat je geen CST wil/kan voorleggen dan betalen wij enkel tickets terug aangekocht voor 27/10/2021. Tickets aangekocht na deze datum worden niet terugbetaald. 
 • Een vaccinatiecertificaat is geen CST - dit wordt bijgevolg niet aanvaard. 

In het kaffee

In de horeca wordt gevraagd dat vanaf 01/11/21 bezoekers een Covid Safe Ticket voorleggen. Dat wil zeggen dat je ook in ons kaffee enkel bediend kan worden indien je een geldig Covid Safe Ticket kan voorleggen. Dit houdt in dat we zowel de CST scannen als vragen naar jouw identiteitskaart. Dit is niet van toepassing voor kinderen jonger dan 10 jaar. 

De toegang tot ons kaffee wordt ontzegd indien je geen geldig CST kan/wil voorleggen.

Sinds zaterdag 20 november 2021 geldt de mondmaskerplicht, enkel zittend aan tafel mag het mondmasker af. Sinds 27 november 2021 geldt dan weer dat er maximum 6 mensen aan tafel mogen zitten en dat het kaffee ten laatste om 23u moet sluiten. 

Alle KAAP medewerkers zijn er voor jou!

Aarzel niet om een van onze medewerkers aan te spreken bij vragen of problemen. We staan allemaal met een glimlach klaar om je verder te helpen, verborgen achter ons mondmasker weliswaar. Onze medewerkers dragen voor hun eigen en jouw veiligheid een mondmasker en wassen en ontsmetten regelmatig hun handen.

Covid Safe Ticket informatie

Om je in de veiligste en meest aangename omstandigheden te kunnen ontvangen, is de toegang activiteiten enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket én identiteitskaart / een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Dit is nodig voor iedereen + 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder CST de activiteiten betreden.

Wanneer krijg je een Covid Safe Ticket (CST)?

 • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat en je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
 • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
 • Je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus twee dagen.
   

Hoe kan je een Covid Safe Ticket verkrijgen?

 • Je kan jouw CST verkrijgen via de CovidSafeBE-app op je smartphone. 
 • Niet-Belgische bezoekers moeten het Digital Covid Certificate kunnen voorleggen.
 • Of via websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Je kan het ontvangen bewijs afdrukken, meebrengen en voorleggen bij de toegangscontrole.
   

Hoe download ik de juiste CovidSafeBE-app op mijn smartphone?

De app kan je downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (android).