KAAP Podcasts
Podcast

KAAP talks

Over

In deze podcasts gaan we op zoek naar interessante figuren of laten we ons kapen door kunstenaars die iets te zeggen hebben.

Een goed gesprek, een stevige monoloog of een radioperformance - laat je verrassen door onze KAAP talks. Neem ons mee op je fiets, naar het werk of gezellig thuis in de zetel, je bent in goed gezelschap!

Podcast afleveringen

FENDI en FASCISME
Podcast

Gallerinas - Fendi en Fascisme

Kunst in de openbare ruimte heeft altijd al verbonden én verdeeld. Maar wat

doen we met erfgoed waar onenigheid rond ontstaat? En welke vorm kan verzet

aannemen? GALLERINAS Niloufar Nematollahi en Louise Souvagie maken een

auditieve reis van Parijs naar Algiers, van Rome tot in Abadan. Aan de hand van

verschillende monumenten onderzoeken ze hoe macht zich manifesteert in de

publieke ruimte.

 

Van en met: Niloufar Nematollahi en Louise Souvagie

Technische ondersteuning en montage: Simon Van Honacker

Jingles: Helena Ceuppens en Pieter-Jan Verheyen

Luister hier

KAAP podcasts
Podcast

Club Jaecques - Trappers

De ‘trappers’ zijn een beruchte bonte bende uit Oostende: allen amper 16 jaar, maar de koning te rijk. Ze hangen op de dijk en draaien rondjes in hun billenkar tot ze plots worden opgeslokt door een gulzig zinkgat. Ze komen terecht in een duister ver verleden en moeten de weg naar huis en heden zien terug te vinden.

Scenario: Daan Borloo

Oostendse tekst: Frederik Schmitt

Muziek en montage: Sam David

Spel: Daan Borloo, Mara Dessein, Aïsha Deleye, Matilde Casier, Frederik Schmitt & Roland Desnerck

Luister hier

KAAP podcasts
Podcast

Nathan Daems & Falk Schrauwen - Trance Plantations

Het nieuwe project Trance Plantations van rietblazer Nathan Daems en drummer Falk Schrauwen vond zijn oorsprong in de eerste lockdown.

Beiden zijn ze lid van het energieke Echoes of Zoo, maar met dit duoproject experimenteren ze net op de vertraging en down-tempo die de lockdown met zich meebracht... Of hoe corona tot nieuwe creatieve inzichten kan leiden.

Luister hier

KAAP podcasts
Podcast

Elly Van Eeghem en Benne Dousselaere - (Dis)placed Interventions

Wat is publieke ruimte? Kunstenares Elly Van Eeghem vraagt hoe wij steden plannen en ontwerpen, maar ook hoe we ze gebruiken en beleven.

Ze verzamelde anekdotes uit haar thuisstad Gent die ze in samenwerking met muzikant Benne Dousselaere verwerkte tot de voorstelling (Dis)Placed Interventions. Op vraag van KAAP werkten ze dit uit tot een radioperformance.

Luister hier

KAAP podcasts
Podcast

Pim Cornelussen - Een soort van stilte

In Een soort van Stilte ga je op weg naar het verleden. Terwijl je een tocht maakt door Brugge hoor je het verhaal van een uitgestorven diersoort die hier jaren geleden nog huisde. Je loopt door zijn oude leefgebied, ruikt wat hij rook, ziet wat hij zag, herinnert je op dat moment, hoogstwaarschijnlijk als enige, dat hij er ooit was. Je wordt vanaf dat moment hoeder van een verdwenen soort. Lukt het je om afscheid te nemen van wat hier ooit geweest is?

Stel je voor: je loopt door een weide. De lucht is blauw, de zon tintelt op je huid. Rondom je zie je voornamelijk gras en akkers, met hier en daar een boom. Je bent al even onderweg. Zonet liep je nog langs huizen, kantoorpanden, reden er auto’s voorbij. Je hebt de wereld van mensen langzaam zien veranderen in een wereld zonder menselijke invloed. Of toch niet? Hoewel de mensen verdwenen zijn, is de menselijke hand overal te zien. De aanwezigheid van andere dieren is miniem. Waar je ook kijkt, er zijn geen veldmuizen, geen vossen, geen krekels, geen enkele klapekster laat zijn lied horen.

 

Idee en creatie: Pim Cornelussen

Stem: Marjan de Ridder

Muziek: Janis van Heesbeke

Met dank aan: Nina de Vroome, Kim Snauwaert

Productie: PLAN B

Met steun van: Workspacebrussels, KONVOOI, KAAP

Luister hier