dansers in de haven - foto door Olympe Tits
Backstage

DANSAND! 2021 - festival voor dans en beweging

DANSAND! brengt om de twee jaar beweging en dans in Oostende. Het festival haalt sinds 2008 artiesten uit het theater en brengt voorstellingen, performance en installaties op onverwachte plekken in de badstad. Gevestigde namen en vers talent trappen de zomer op gang met een programma dat zowel danskenners als toevallige passanten kan bekoren.

Het begon allemaal in 2008. We wilden een meerdaags event rond dans doen maar we hadden er niet de geschikte zaal voor. Dus toen rees de vraag, waarom niet buiten? In de stad... of op het strand?

Merel Vercoutere is programmator dans en performance bij KAAP en staat in voor het programma van 2021. Deze editie brengt door covid(maatregelen) heel wat uitdagingen met zich mee. Maar Merel stelt ons gerust: “We stappen uit de theaterzaal en werken outdoor, vaak voor een zeer beperkt publiek. En waar nodig passen we aan. We zijn als organisatie zo rekbaar als een elastiekje."

De editie van 2021 draait helemaal rond verbinding en hoe we die nu invullen: na een pandemie, en met de gepaste technologie.

DANSAND! is een organisatie van kunstencentrum KAAP naar een concept van Katleen Van Langendonck.
Beelden 2021 © Olympe Tits. 

Credits

Programmator
Merel Vercoutere
Productieverantwoordelijke
Evy Vancalbergh
Hoofd techniek
Nico Vanderostyne
KAAP team
Frédéric Aelterman, Robbie Boi, Lisa Buytaert, Benny Claeysier, Melopee Dedeurwaerder, Evelyn Demaertelaere, Simon Neels, Rolf Quaghebeur, Stine Sampers, Jaïr Tchong, Aster Vandermeeren, Nico Vanderostyne, Merel Vercoutere en Veerle Vermeulen
Fotografie + concept
Olympe Tits
Videografie
Related Tapes
Graphic design
Llama
Webdesign
webflow
Met dank aan
de meer dan 150 artiesten (!), reporters Manu Van Acker en Emma Ducheyne, de vele vrijwilligers en helpende handen
Partners
Klara, De Standaard, CORNET, Palm, Stad Oostende, Stad Brugge, Vanneste, Thermae Palace en Vlaanderen