Uma Chine, beeld door Carmen De Vos

Uma Chine

Het Gentse Uma Chine houdt het midden tussen roots en electronica, het menselijke (hUman) en de maChine. Een jonge, eigenzinnige band waar het spelplezier van afdruipt!

Frontvrouw Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Inwolves) nam een aantal ijzersterke muzikanten uit de Gentse pop- en jazzscene onder haar vleugels en fuseerde in Uma Chine ieders talent tot een sterk amalgaam aan sixties psychedelica en eigentijdse synthpop (Indiestyle).

De zwoele, dromerige stemmen van zusjes Rana en Sherien Holail Mohamed (Binti) verleiden elke luisteraar en harmoniseren wondermooi met de jazz- en experimentele achtergrond van Simon Raman (drums – Steiger, Ivy Falls), Nils Vermeulen (bas – Jukwaa) en Koen Quintyn (synths – St. Grandson). Uma Chine creëert een universum waarin de extremen van pop en jazz mooi samensmelten en de onconventioneel gestructureerde songs zich een weg banen tussen het toegankelijke en het moeilijk grijpbare.

Met de titel van finalist Humo's Rock Rally 2020 onder de arm brachten ze in april 2021 hun tweede album uit via W.E.R.F. Records. Het album Changes werd omschreven als dromerig, nostalgisch en machtig broos door Humo.

credits

stem, gitaar
Nele De Gussem
stem
Rana Holail Mohamed
stem
Sherien Holail Mohamed
drums
Simon Raman
toetsen
Gilles Vandecaveye-Pinoy
bas
Nils Vermeulen