Shoko Igarashi

Shoko Igarashi

Over deze artiest

Shoko Igarashi (°1991, Yamagata - Japan) is een talentvolle tenorsaxofoniste en een veelzijdige fluit-, alt- en sopraansaxofoniste. Ze heeft ook haar sporen verdiend als arrangeur en componist.

Shoko begon met saxofoon op de lagere school en begon al snel liedjes uit tekenfilms op televisie op te pikken. Later ging ze naar de muziekschool Senzoku Gakuen in Tokio, waar ze een klassieke en jazzopleiding kreeg. 

In 2012 won ze een beurs om in de Verenigde Staten te studeren aan het prestigieuze Berklee College of Music. Daar zocht ze begeleiding en verdiende ze het respect van top jazzmuzikanten aan de Oostkust. Nadat ze haar bachelor Jazz Performances met hoge onderscheiding had afgerond, verhuisde ze naar de jazzhoofdstad van de wereld: New York City, waar ze al snel aan populariteit steeg als een briljante saxofoniste en regelmatig optrad op verschillende podia en verscheen op verschillende opnames. 

Haar debuutalbum Alarm Call werd opgenomen in Brooklyn in 2016 - met haar originele bezetting Organ Trio - dat goed werd onthaald in de internationale pers. Ze woont nu in Brussel, waar ze haar master doet aan het Koninklijk Conservatorium en werkt aan haar volgende album.