Danny Keuppens

Parcoeur

Over deze artiest

Parcoeur is een project waarin kwetsbare jongeren samen met professionele kunstenaars aan de slag gaan met hun levensverhaal.
Op die manier werden onder meer drie theatervoorstellingen over en met jongeren gemaakt: ‘What is Love?’ (over een meisje dat te maken kreeg tienerpooiers), ‘Dossier O.’ (over een meisje dat terugkijkt op haar verleden in de jeugdzorg) en ‘Koppstem’ (over kinderen van ouders met een psychiatrische problematiek).
Daarnaast waren er ook twee documentaires. In 2021 liet Parcoeur jongeren die opgroeiden in Ledeberg en die geviseerd werden door de politie aan het woord in ‘Zone(n)050’. Onlangs verscheen ‘Chelsea’s blues’, over een jonge vrouw die kort na haar geboorte werd geplaatst in de jeugdzorg en nu haar weg zoekt in het leven. Deze laatste film kreeg veel aandacht in de media en van het publiek.
Drijvende kracht achter Parcoeur is regisseur en narratief therapeut Danny Keuppens. Voor de verschillende projecten van Parcoeur werkte hij samen met onder meer Warre Keuppens (regisseur), Tom Gaublomme (muzikant), Ruben Vanwonterghem (muzikant), Stan Vangheluwe (muzikant), Leonie Buysse (actrice), Mich Walschaerts (muzikant), Antje De Boeck (actrice), Tania Van der Sanden (actrice), …