Olivia Douglass - foto door Theodorah Ndlovu

Olivia Douglass

Over deze artiest

Olivia Douglass is een Brits-Nigeriaanse dichter en auteur van Slow Tongue, een hybride vers/tekst-essay die reageert op het werk van M. NourbeSe Philip. H

un werk verschijnt in publicaties als Bath Magg, Nothing Personal en Prototype 2. Olivia is een Barbican Young Poets Alumna en heeft opdrachten gekregen van de National Poetry Library (Londen) en Galleria Duarte Sequeira (Portugal). Daarnaast hebben ze leeszalen samengesteld voor het Passa Porta Festival en voordrachten gehouden in NoguerasBlanchard Gallery (Madrid). Ze hebben residenties gehad bij Talawa Theatre Company en Theatre Peckham, stonden op de shortlist voor de Rebecca Swift Foundation's Women Poet Prize 2020, en stonden in 2021 op de longlist voor een Jerwood Compton Poetry Fellowship.

Olivia was de curator van Strange Echoes, in het Institute of Contemporary Arts (ICA) in 2022, een zesdaagse bijeenkomst voor zwarte experimentele poëzie. Hun werk houdt zich bezig met het verwoorden van alternatieve visies op bevrijde zwarte queer ervaringen, weg van koloniale kaders.