Mohammad Motamedi

Mohammad Motamedi

Over deze artiest

Hij leerde zingen en ney (fluit) spelen, autodidact, sinds zijn adolescentie. Sinds 1997 leerde hij zingen in de stijl van Seyed Hossein Taherzadeh, van diens meester en gewaardeerde artiest Hamidreza Noorbakhsh. Door zijn interesse in de Esfahan zangschool, heeft hij bijgevolg liederen beoefend van meesters als Taj Esfahani en Adib Khansari en heeft hij in dit verband geprofiteerd van de begeleiding van gewaardeerde meesters als wijlen Dr. Hossein Omoumi en van Aliasghar Shahzeidi.

Hij heeft tot nu toe in verschillende groepen (bands) gespeeld, zoals het Khorshid Ensemble en het Iraans Nationaal Orkest.

In 2013 werd Mohammad Motamedi bekroond met de Radio France World Music prijs, voor zijn album, uitgebracht op het Franse platenlabel Ocora. Motamedi wordt beschouwd als een perfecte exponent van Perzische klassieke zang uit de jongere generatie van Iran en vindt zijn inspiratie in zijn liefde voor klassieke Perzische poëzie. Begeleid op deze plaat door kamancheh, fiddle, tar lute, ney flute en de daf en tombak drums, tilt de zang van Motamedi deze subtiele oude traditie naar nieuwe hoogten.