Meytal Blanaru - foto door Ivan Put

Meytal Blanaru

Over deze artiest

Meytal Blanaru (Israël, 1982) is een in Brussel gevestigde choreografe, danseres en de oprichtster van FATHOM HIGH. Sinds ze haar eerste solo Lilly creëerde in 2008, ontwikkelde ze een persoonlijk bewegingsonderzoek dat de manier waarop ze beweegt en het lichaam waarneemt grondig verandert. Geïnspireerd door de Feldenkrais-methode, leidt haar nieuwsgierigheid om een fusie te creëren tussen Feldenkrais en dans ertoe dat ze langzaam een bewegingstechniek opbouwt die ze FATHOM HIGH noemt.

In 2011 creëert ze haar tweede solo AURORA, die wordt geselecteerd voor de prestigieuze AEROWAVES prioriteitenlijst 2015 en tussen 2011 en 2018 uitgebreid toert door Europa, Azië en het Midden-Oosten.  Tussen 2015 en 2018 creëert Meytal een trilogie van creaties die gaan over het thema van herinneringen: SAND, een stuk voor 10 jonge dansers, in opdracht van de Salzburg Experimental Academy of Dance; Gevolgd door ANITYA, een stuk voor 8 jonge dansers, gecreëerd in 2017, in opdracht van DanscentrumJette/Danske platform, afgesloten door haar creatie WE WERE THE FUTURE in 2018. In 2018 is haar creatie WE WERE THE FUTURE de winnaar van de Franse CDCN Coprodcution award, die een uitgebreid netwerk van CDCN theaters in Frankrijk biedt die het stuk ondersteunen.

In de afgelopen 3 jaar is Meytal druk bezig geweest met haar nieuwe creatie UNDIVIDED .

Om UNDIVIDED te creëren begint ze aan een trilogie van creaties die draaien rond het thema communicatie: Rain, gevolgd door Event Horizon en de nieuwe groepscreatie UNDIVIDED.