Mario Barrantes Espinoza foto: Max Colombie

Mario Barrantes Espinoza

Over deze artiest

Mario José Barrantes Espinoza is een Costaricaans-Nicaraguaans kunstenaar gevestigd in Brussel. Hij volgde een opleiding theater en dans aan de Nationale Universiteit van Costa Rica, voor hij naar België verhuisde, waar hij afstudeerde aan P.A.R.T.S.

Zijn interesse voor stempraktijken, tekst en audiovisueel materiaal resulteerde in een samenwerking met François Chaignaud, The Subs, Michiel Vandevelde en Eszter Salamon. Momenteel ontwikkelt hij als onafhankelijk kunstenaar. Zijn werk bestaat uit het verbinden van dans, tekst en stem waarbij hij audiovisuele content uit de popcultuur en mainstream media zich opnieuw toe-eigent. Enkele van zijn gerealiseerde werken zijn: [A SEQUENCE III], gecreëerd in het kader van het Bâtard Festival 2018, en Drift (I) – in samenwerking met Thomas Bîrzan – geselecteerd voor Aerowaves Dance Across Europe in 2019.

In 2020 werd het voorstel voor zijn volgende project El cantar del playo or... a song is a rose is a thorn bekroond met de Roel Verniers Prijs van Het Theaterfestival omwille van de "creatieve ideeën en nieuw podiumtalent".