Marco Torrice

Marco Torrice

Over deze artiest

Marco Torrice (1983) is een Italiaanse podiumkunstenaar, dansleraar en choreograaf gevestigd in Brussel. Op 21-jarige leeftijd combineert hij zijn studie Filosofie aan de 'La Sapeinza' Universiteit van Rome met danslessen. De combinatie van dans en filosofie laten hem toe zich uit te drukken op een manier waartoe hij voordien niet in staat was. In 2006 verhuist hij naar Brussel om aan PARTS te studeren, waar hij in 2010 zijn opleiding afmaakt.

Torrice werkte samen met verschillende choreografen en dansgezelschappen zoals Rosas, Mossoux-Bonté, Thomas Hauert, Jerome Bell, Hodworks, enz.

Naast zijn werk als danstolk, focust Torrice in zijn eigen werk op het faciliteren van de uitwisseling tussen dansers met verschillende dansstijlen en culturele achtergronden, en op het herdefiniëren van het concept van 'hedendaagse dans'. Dit door een dialoog aan te gaan met andere danspraktijken dan degene die gewoonlijk in westerse academische omgevingen worden gepresenteerd. 

Zijn fascinatie voor autodidacte danskunstenaars en bewegingstalen die een andere geschiedenis en inhoud hebben dan die van de dominante westerse cultuur (zoals Voguing, Krump, Hip-Hop Freestyle...) bracht hem ertoe een eigen danspraktijk te ontwikkelen.