Lien De Graeve

Lien De Graeve

Over deze artiest

Lien De Graeve (1981) studeerde af aan de acteursopleiding van de toneelacademie in Maastricht. Eerder studeerde ze ook aan het Leuvense Lemmensinstituut. 

Haar eerste theaterrol vlak na het afstuderen was die van Masja in Drie zusters voor het cum laude project van Joop van den Ende Theaterproducties. Ook speelde ze bij 't Arsenaal in de producties Circusnachten, Pyreneeën en Kinderheil, met De Queeste in After the End, Forza Winterslag en Locked-in, met Toneelgroep Amsterdam en NTGent in Opening Night, en verschillende rollen bij Laika en Froefroe. Lien De Graeve speelde eveneens Brandhaarden Utopia, een monoloog in regie van Johan Simons.

Verder maakt ze al een paar jaar voorstellingen bij Het Eenzame Westen. Ze speelde mee in Het Eenzame Westen, In volle zee, Slachtinge en het zelfgeschreven stuk Zwins met Janne Desmet.

De Graeve vertolkte de rol van Dominique in Onder Vuur, Maaike in De Rodenburgs. Ze speelde in de serie Marsman, speelde verschillende gastrollen en kreeg een rol in de film J’aime la vie van Mathias Sercu.

Ze maakte podcasts samen met Ilse de Koe (de Wenspod, de 7 hoofdzonden) en maakte audioportretten voor La Folia (CC De Spil).