Giovanni en Kalle foto door Hans van der Linden

Kalle Moberg

Over deze artiest

Kalle Moberg (*1994) is een van Noorwegens meest veelbelovende muzikanten van zijn generatie. Zijn baanbrekende werk met onconventionele technieken op zijn hoofdinstrument - de accordeon, krijgt steeds meer internationale aandacht. Moberg treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus (klassieke en hedendaagse muziek) en als improvisator (vrije geïmproviseerde muziek en jazz). Sinds 2020 bestiert hij ook zijn eigen platenlabel Kamo Records.

Naast zijn bacheloropleiding klassieke muziek  (2013-2017), bekleedde Moberg de functie van kapelmeester bij het Noorse Koninklijk Paleis. Hij verliet Noorwegen in de herfst van 2017 voor een master in de klassieke muziek in Bern. Na zijn afstuderen in 2019 keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Oslo waar hij leeft en werkt.

Moberg werkt samen met verschillende gevestigde musici zoals: Jim O’Rourke die in 2019 onder meer Mobergs soloalbum opnam; Paal Nilssen-Love die Moberg in 2017 in zijn bands Large Unit en Circus opnam; Paul Lytton en Philipp Wachsmann in het trio The Punk and the Gaffers; Klaus Ellerhusen Holm in zijn kwintet Honest John; het Oslo Jazz Ensemble en deelde het podium met internationale kleppers als Mat Maneri, Marshall Allen, Joe Talia, Akira Sakata, Eiko Ishibashi, Okkyung Lee en Ab Baars.