Bart Defoort Trio

Bart Defoort Trio

Over deze artiest

Saxofonist Bart Defoort groeide op in Brugge, maar vestigde zich als jonge muzikant snel in Brussel, waar hij mee aan de wieg stond van die gouden generatie Belgische jazzmuzikanten van de jaren '90, samen met tijdsgenoten als broer Kris Defoort, Aka Moon, Octurn, ... Van bij het prille begin van W.E.R.F. records kon je Bart al aan het werk horen in diverse bezettingen en met zijn debuut "Moving" kwam hij voor het eerst naar voor als leader van zijn eigen quartet. Zijn fluwelen toon groeide uit tot een handelsmerk en bracht een rijk gevulde carrière met zich mee. Zo groeide hij ook uit tot vaste saxofonist bij het Brussels Jazz Orchestra. 

Vandaag komt hij in trio naar De Werf. Aan zijn zijde vind je gewezen Bruggeling Bart Denolf - die jaren vaste bassist was bij Toots Thielemans - op contrabas en gitarist Hendrik Braeckman, eveneens een gevestigde waard in het Belgische jazzlandschap. 

We kunnen het niet meer bijhouden hoe vaak Bart in De Werf op de planken stond, maar deze passage wordt ongetwijfeld opnieuw memorabel.