Adja foto: Nathan Dobbelaere

ADJA

Over deze artiest

Adja Fassa is zangeres, theatermaakster en componiste, die ook schrijft en speelt. De afgelopen jaren reisde ze tussen opleidingen en landen door: van de theateropleiding op het KASK te Gent, naar India en Nepal om zich te verdiepen in haar interesses rondom ecologische zelfvoorziening. Daarna terug naar België, waar ze jazz/zang studeerde op het Conservatorium te Leuven, om daar opnieuw in de theateropleiding te stappen en zang, theater en performance aan elkaar te verbinden in een eigen hybride stijl. 

Recentelijk maakte ze haar eerste interdisciplinaire voorstelling, genaamd 'Adjabet, hoofdstuk I', het eerste deel van een trilogie.

Van jongs af aan heeft zij steeds de diepere lagen van haar medemens willen begrijpen, op zoek naar wat de kern van een ziel precies inhoudt. Eveneens heeft ze een fascinatie voor ‘de wereld die in een symbool leeft’. Die elementen zijn haar drijfveer geworden voor het creëren van een eigen taal: een alfabet dat bestaat uit het sensorische - beweging, geur, klank - en tekst, haar schrijfstijl bestaande uit het deconstrueren en abstraheren van taal, in een poging dichter bij het ritme van de betekenis te komen. Hiermee probeert ze de gevoelens en sfeerwerelden te beschrijven die wij allemaal (?) ervaren, maar moeilijk kunnen benoemen.