PAARD. foto door Thibault Vander Donckt

PAARD. - op jacht naar de ultieme soundtrack

Praktisch

    • Film
    • Muziek
  • 11:00
  • samen met Film Fest Gent, VIERNULVIER & W.E.R.F. Records

PAARD. behoeft anno 2022 weinig introductie meer. De über energetische Gentse band is een muzikale kanonskogel die al ontelbare concertzalen binnen suisde en vastgeroeste ideeën over wat jazz moet zijn vrolijk aan diggelen sloeg. Dat de leden van PAARD. lak hebben aan hokjes bewijzen hun vele andere muzikale projecten (Compro Oro, Coely, Doodseskader en Kapitein Korsakov).

Na een hitsige en ook wel hilarische live streaming show in 2021 bij VIERNULVIER ontstond het plan om een nieuw live soundtrack project te doen in 2022.

Met dit nieuwe - op dit moment nog niet getitelde - filmproject slaat de band de handen in elkaar met 6 jonge film-en animatie makers. Geïnspireerd door filmklassieker ‘Bullitt’ uit 1968 met Steve McQueen vroegen de jongens van PAARD. aan elke filmmaker om een kort segment te maken waar ‘achtervolging’ centraal staat. Live zal PAARD. elk van de 6 films van een score voorzien die - hun eclectische en onvoorspelbare smaak in acht genomen - geen twee maal hetzelfde zal zijn.

De kortfilms zijn van de hand van Sarah Yu Zeebroek, William Massy, Kim Pi Lee, Simon Lynen, Anton Claeys en Alexander Deprez en gaan van handgemaakte stop-motion animaties, live action drama tot abstracte computer visuals. Dit belooft een behoorlijk unieke vertoning vol humor en high energy muziek te worden.

keys & vibrafoon
Wim TJ Segers
bas
Owen Perry Weston
drums & zang
Sigfried Burroughs
Animatiefilms door
Sarah Yu Zeebroek, Willam Massy, Kim Pi Lee, Simon Lynen, Anton Claeys en Alexander Deprez
Een coproductie van
KAAP, W.E.R.F. Records en VIERNULVIER