O'slabo O'stende—Gezusters Hirngespinst
Terug naar overzicht

O'slabo O'stende—Gezusters Hirngespinst

  • Beeldende kunst Familie
  • Zaterdag 11 april t.e.m. vrijdag 17 april, 14:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

Twee jaar lang verzamelde Hirngespinst plannen en ideeën van Oostendse kinderen om de wereld te repareren. Vijf weken lang, tijdens O’slabo O’stende, voegen ze de daad bij het woord en geven die ideeën vorm met grote artistieke interventies, of LABs, in de stad.

Hirngespinst stationeert tijdens de Paasvakantie op de zeedijk in en rond KAAP. Van daaruit zullen ze een week lang met kinderen en families Oostende aanpakken tijdens deze verschillende LAB’s en dit met diverse wereldreparatieacties zoals een zaadbommentocht, koken na een appel-en-eitocht, theatrale wandeling met urban interventions, ... Je kan langskomen tijdens LAB passant of je inschrijven voor LAB tegel of LAB cuisine. Specifieke tijden volgen later.

LAB tegel
De zee is een plastic soep geworden. In samenwerking met kunstenaarsduo Elke&Bruno ontwerpen we, met HDPE plastics gevonden op het strand, nieuwe tegels ter vervanging van de kapotte tegels op de zeedijk.

LAB cuisine
Na een appel-en-eitocht (ruiltocht met ingrediënten) koken we aan een vuur met de verzamelde groenten om Oostende te verwarmen. Dit in samenwerking met OOGST, Oostendse primeurhandel Achiel en Stad Oostende. 

LAB passant
Kom langs en ga aan de slag in O’slabo en repareer mee de wereld.
O’slabo O’stende ontwikkelt zich dankzij de ideeën van kinderen en met de steun van de Vlaamse Overheid, CC De Grote Post, KAAP, de Koning Boudewijnstichting en Dynamoproject. 


Hirngespinst zijn
Sofie Joan Wouters en Hanne Struyf