Yvonne, Prinses van Bourgondië—Tibaldus
Terug naar overzicht

Yvonne, Prinses van Bourgondië—Tibaldus

Absurdistische, fascinerende voorstelling van jong theatercollectief

  • Podium
  • Donderdag 15 februari, 20:00
  • De Grote Post

Mijn kaap

Voor hun nieuwe voorstelling gaat Tibaldus aan de slag met 'Yvonne, Prinses Van Bourgondië', van de Poolse schrijver Witold Gombrowicz. In dit absurdistisch stuk verliest de koninklijke familie de pedalen bij de plotse verloving van prins Filip met de onaantrekkelijke Yvonne. 

Met deze voorstelling brengt het jonge collectief Tibaldus een radicale enscenering van deze intelligente tekst vol humor. Maker Timeau De Keyser is trouwens als één van de veelbelovende P.U.L.S.-makers verbonden aan Toneelhuis.

  • Bij momenten is Tibaldus’ Yvonne een gekke mix van dezelfde niet-dogmatische kijk op theater die we ook in het vroege werk van TG Stan en FC Bergman zagen. Met De Koe deelt Tibaldus dan weer de collectieve schepping van een poëtica waarin de worsteling met representatie en communicatie van en met de acteurs te voelen is in de tekst, het spel, de vorm, de inhoud en de dramaturgie. Tibaldus bewijst met Yvonne, Prinses van Bourgondië opnieuw dat ze als jong theatercollectief fascinerend theater op de planken kunnen brengen: theater gemaakt door een collectief, gestuwd door een intens verlangen om te vertellen, barstend van het spelplezier, humor en fantasie.
    Etcetera

Ook dit seizoen copresenteren KAAP en cultuurcentrum De Grote Post.


Copresentatie
KAAP & De Grote Post
locatie
De Grote Post, Oostende

van & met
Simon De Winne, Hans Mortelmans, Lieselot De Keyzer, Eva Binon, Ferre Marnef, Benjamin Cools, David Van Dijcke, Timeau De Keyser

Inleiding door
Kristof van Baarle