X-TRACT
Terug naar overzicht

X-TRACT

Tinkling I / Kan dus niet

  • Podium Festival
  • Donderdag 12 oktober, 20:30
  • De Groenplaats

Mijn kaap

20:30 Tinkling I—Talitha De Decker

Choreografe Talitha De Decker is gefascineerd door eenvoud in beweging. Maar haar simpele dansbewegingen zijn vaak complexer dan ze lijken. Voor Tinkling I interpreteert ze, samen met een componist, een architect en twee dansers, de sportieve uitdaging van de Filippijnse volksdans Tinkling. 

Talitha De Decker (1991) studeerde in 2014 af als choreografe aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Haar afstudeervoorstelling SNAP, gecoacht door Jan Martens, werd geselecteerd voor de Jonge Makersprijs van TAZ# 2014. Verder maakte ze voor Open Monumentendag  de video-installatie Prime en Recol binnen theater De NWE Vorst.  Ze choreografeerde de opera MONU en werkte mee aan de opera PUCK die opgevoerd werd in het Royal College in Londen. In februari 2018 staat SNAP XL op het programma bij productiehuis fABULEUS.

choreografie Talitha De Decker i.s.m. de dansers dans Evelyne Rossie en Mohamed Boujarra muziek Benjamien Lycke decor Jason Slabbynck productie d e t h e a t e r m a k e r  coproductie Makershuis Tilburg, De Brakke Grond, Plan Brabant met dank aan KAAP, Les Ballets c Dela B, Troubleyn/Jan Fabre

In De Standaard *** Talitha De Decker: dansen zoals 'Snake' on speed


22:00 Kan dus niet—Yinka Kuitenbrouwer

Een voorstelling over simpele zaken, over mens-zijn. Over wat misschien niet kan, maar wel werkelijk is. Actrice en theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer dompelde zich intensief onder in de leefwereld van jongvolwassenen die kampen met psychische problemen. Met het materiaal dat ze verzamelde, maakt ze een documentair-theatrale voorstelling die blootlegt hoe oneindig veel werkelijkheden wij construeren. Om het leven aan te gaan en de wereld tegemoet te kunnen komen.

Na de succesvolle HonderdHuizen is Kan dus niet het nieuwe project waarin Yinka op zeer directe manier aan de slag gaat met documentair materiaal.  
Yinka Kuitenbrouwer (1990) creëert op persoonlijke en betrokken wijze voorstellingen over universele thema’s die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Yinka behaalde haar masterdiploma Drama aan het KASK in Gent en speelde ondertussen bij l’hommmm (Jong Wilt#2013), Tuning People, het Gentse KIP en bij tmg LAP. Haar succesvolle HonderdHuizen (2015) werd geselecteerd voor Circuit X en Big in Belgium. Op het Fringe Festival in Edinburgh kaapte ze er een Fringe First Award en een Total Theatre Award mee weg.

spel en creatie Yinka Kuitenbrouwer coaching Sara Vertongen eindregie Freek Mariën dramaturgie Mieke Versyp scenografie Jelle Clarisse productie Yinka Kuitenbrouwer ism DRIFT vzw coproductie Vooruit, deBuren, Brakke Grond met steun van KAAP, KASK, Theater aan Zee, Psychiatrisch Centrum Caritas, LOD  

Knack 27-09-2017: Interview Yinka Kuitenbrouwer door Els Van Steenberghe