Saul Williams + WWWater + Susobrino + Chase The Nomad
Terug naar overzicht

Saul Williams + WWWater + Susobrino + Chase The Nomad

What's going on?

  • Muziek
  • Zaterdag 23 maart, 21:00
  • De Grote Post

Mijn kaap

Voor de muzikale avond What’s Going On? bundelen KAAP, De Grote Post, Muziekclub De Zwerver en Arenbergschouwburg de krachten. Ze zullen vloeken, tieren, roepen, zalven, fluisteren,… Want, waar zijn we toch mee bezig, jongens en meisjes? Met muziek als enig wapen tegen oorlog, onrechtvaardigheid en ongelijkheid, houden ze een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.

  • 20u: deuren open
  • 20u30: WWWater
  • 21u30: Susobrino
  • 22u30: Saul Williams
  • 23u45: afterparty Chase The Nomad


Saul Williams

Saul Williams is een van de krachtigste stemmen van de alternatieve hiphop. Hij is actief als dichter, schrijver, muzikant, acteur en filmmaker. Als pionier van de ‘slam poetry’ maakte hij naam met zijn unieke mengvorm van rock, hiphop en spoken word. Eerder werkte hij werkte samen met o.a. Rick Rubin, Trent Reznor (Nine Inch Nails) en Zack de la Rocha (Rage Against the Machine). Zijn werk wordt gekenmerkt door protest tegen ongelijkheid en onrecht, voor het hacken van de maatschappelijke, politieke en economische constructies die zulke situaties in stand houden.

 

WWWater

Wwwater is het project van de Gentse zangeres en producer Charlotte Adigéry. Hierin werkt ze samen met Bolis Pupul (The Germans) op keyboard en Steve Slingeneyer (ex-Soulwax) op drums. Muzikaal kent Water geen grenzen, het gaat van technopunk tot triphop, hiphop, soul, no wave en minimalistische electronica. Bovenal is het edgy, cutting edge, eigentijds en werkt het onverbiddelijk op de heupspieren. Zowel met Wwwater als onder haar eigen naam (2 EP’s op het vermaarde DEEWEE label van Soulwax) lacht de toekomst Charlotte Adigéry toe. Neneh Cherry en Young Fathers zijn al grote fan, nu de rest van de wereld nog.

 

Susobrino

Susobrino die we afgelopen zomer aan het werk zagen tijdens TAZ iw het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Na een reis door Bolivië, ‘back to the roots’, kwam deze Limburger terug met tal van muzikale field recordings. Gaande van het carnaval tot de natuur of het dagelijkse leven. Die opnames en andere etnische muziek mixte hij hier met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack. Het resultaat is te horen op zijn intrigerende debuut -EP ‘Mapajo’. In 2018 won Susobrino de The Champion Sound Beat Battle en werd hij ook genomineerd voor de Redbull elektropedia Awards en de Bill-Awards.

 

Chase The Nomad

Chase the Nomad is ongetwijfeld één van Oostendes beste en interessantste DJ’s, zeker in het funk/soul/hiphop segment. Hij is bekend van zijn eigen feest Nomadizm maar is ook veelvuldig te gast in Copador, op Instant Karma of tijdens Leffingeleuren.
productie
De Grote Post, Arenbergschouwburg, Muziekclub De Zwerver en KAAP

...
Saul Williams