KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Uma Chine

KAAP Sessions

  • Jazz
  • Donderdag 10 augustus, 20:00
  • URB EGG

Mijn kaap

Uma Chine is een reusachtige vrouw die magisch-realistische vertelsels de wereld in stuurt. Ze doet dit vermomd als zes muzikanten uit de Gentse scene, met leden van o.a. Mayas Moving Castle, Binti, Steiger, Future Old People Are Wizards, Jukwaa, St. Grandson, Kabas en Delvaux. De zes vertalen haar verhalen naar nummers die heupen doen wiegen, voeten doen stampen en u al te graag in extase brengen en doen wegdromen op hun licht psychedelische trip.

Binnen onze zomerreeks ‘KAAP Sessions’, die we in Brugge i.s.m. en op de locatie van URB EGG organiseren, zoomt KAAP in op een aanstormende generatie jonge muzikale vernieuwers. Meer dan ooit heeft de snelle informatiestroom en het online tijdperk ervoor gezorgd dat hokjesdenken stilaan iets uit een ver verleden aan het worden is en zien we jaar na jaar jonge professionele muzikanten afstuderen aan de conservatoria, die vervolgens allemaal op hun eigen manier op zoek zijn om een eigen sound te creëren. Ze tappen hiervoor uit de meest uiteenlopende vaatjes en zijn niet bang om risico’s te nemen en de grenzen af te tasten. 

Op vijf zomerse donderdagavonden krijgt u de kans om gratis te komen proeven van deze generatie beeldenstormers. Laat u meeslepen op deze veelzijdige muzikale ontdekkingsreis!


organisatie
KAAP

gitaar, zang
Simon Raman
zang
Rana Holail
bas
Nils Vermeulen
keys
Koen Quintyn

locatie
URB EGG