Ronja
Terug naar overzicht

Ronja

Een theatervoorstelling over armoede en ongelijkheid

  • Podium
  • Zaterdag 20 oktober, 20:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

Ontmoet Clara, alleenstaande mama van de 11-jarige Ronja. Clara probeert al jaren rond te komen met haar uitkering en de beste moeder voor Ronja te zijn. Ontmoet ook de maatschappelijk werkster, die Clara er bovenop probeert te helpen. Of de juf van Ronja, die merkt dat Ronja niet altijd boterhammen in haar brooddoos heeft maar niet goed weet hoe ze Clara daarop kan aanspreken.

Een muzikale theatrale voorstelling die je een inkijk geeft in de gevolgen van armoede.

Wat kunnen wij echt doen om het armoedeprobleem op te lossen? Gaat armoede uiteindelijk niet over een verregaande sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we, samen, stilzwijgend aanvaarden en in stand houden?

Aan de hand van persoonlijke verhalen en liedjes, gebaseerd op tientallen interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede, zoeken we samen met het publiek naar antwoorden op deze vragen.

De voorstelling is onderdeel van het project OchArme, een artistiek en journalistiek project over armoede en ongelijkheid in Nederland en Vlaanderen.

Stichting Nieuwe Helden werkt hiervoor samen met oa. Stichting Doen, KAAP (kunstencentrum in Brugge en Oostende), Theater aan Zee Oostende, Artistiek Collectief Barranja uit Haacht en Verkadefabriek Den Bosch.organisatie
KAAP

regie
Isil Vos
regie-assistentie
Mariella van Apeldoorn
tekst
Isil Vos en Koen Deca
spel
Terri van Splunder, Koen Deca en Senna Yasmina Allaui
muziek
Koen Deca
video
Oostblok Media
eindregie
Lucas De Man
foto's
INDYMAH

coproductie
Stichting Nieuwe Helden en Verkadefabriek
met dank aan
‘t Lampeke, Het Sociaal Huis Oostende, CKG Kapoentje, Luc Deneffe en De Wissel, Klein Verhaal, Decenniumdoelen.be, Pascale Cockhuyt, De Antenne, Tamia, Bente en iedereen die de tijd nam om onze eindeloze vragen te beantwoorden.