TOTALLY—Renée Goethijn & Dries Gijsels
Terug naar overzicht

TOTALLY—Renée Goethijn & Dries Gijsels

Een hoogst oncomfortabele, uiterst ongemakkelijke en volkomen inefficiënte voorstelling

  • Podium
  • Zaterdag 11 maart, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

In TOTALLY proberen Dries Gijsels en Renée Goethijn een voorstelling te maken waarin niets kan misgaan. Voor elk mogelijk probleem dat zich zou kunnen gaan voordoen, wordt preventief een oplossing voorzien. De mogelijkheid van een lege zaal, een vergeten lap tekst die de hele betekenis verandert, brand, een overstroming, het overlijden van een acteur op scène, alles wordt overlopen. Samen met performers David Chazam, Lotte Diependaele, Micha Goldberg en Femke Stallaert onderzoeken Gijsels en Goethijn hoe ver ze hierin kunnen gaan.


Programma
19:45
foyer open
20:30
voorstelling

Ze vertrekken van de vraag: als er niets kan misgaan, kan er dan nog iets wezenlijks gebeuren? Kunnen we nog wel om met de fundamentele onzekerheid die bij het leven hoort? Hoezeer zijn we doordrongen geraakt van het geloof dat de werkelijkheid volledig controleerbaar is? Durven we het onverwachte nog toelaten? Durven we nog te verdwalen?

TOTALLY toont een afspiegeling van een getoeristificeerde wereld waarin toeval en onzekerheid systematisch gemeden worden ter wille van comfort, gemak en efficiëntie.

Verwacht u dus aan een hoogst oncomfortabele, uiterst ongemakkelijke en volkomen inefficiënte voorstelling over wat er kan gebeuren, als er niets meer kan gebeuren.


organisatie
KAAP

concept en regie
Dries Gijsels & Renée Goethijn
spel
David Chazam, Lotte Diependaele, Micha Goldberg & Femke Stallaert
dramaturgisch advies
Sébastien Hendrickx
productie
Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Kultuurfaktorij Monty
coproductie
C-mine cultuurcentrum/Werkplaats, d e t h e a t e r m a k e r
met de steun van
Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie Brussel

locatie
KAAP | De Werf