KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

STORM! Contest—Finale
Terug naar overzicht

STORM! Contest—Finale

  • Jazz
  • Vrijdag 27 oktober, 20:00
  • De Werf

Mijn kaap

Voor de derde keer gaan JazzLab Series, Muziekmozaiek en KAAP op zoek naar het jazztalent van de toekomst. Wie wordt de opvolger van Nordmann en SCHNTZL? De winnaar gaat aan de haal met een tournee van JazzLab Series (2018-2019), een release cd op W.E.R.F.-records, ondersteuning bij de creatie, een wildcard voor de finale van B-Jazz en een reportage in Jazzmozaïek. De finalisten zijn...


20:00—20:45 

THUNDERBLENDER

Thunderblender zou de naam kunnen zijn van een Noorse metalband, maar het is een jazztrio geleid door de in Brussel woonachtige Ier Sam Comerford (Toots Thielemans Award 2015). Samen met zijn soulmates Hendrik Lasure (SCHNTZL,...) en Jens Bouttery (Jef Neve trio,...) combineert hij avontuurlijke impro met composities geïnspireerd door Tim Berne, Henry Threadgill en Ellery Eskelin.

tenor- en bassaxofoon Sam Comerford piano Hendrik Lasure drums Jens Bouttery


21:00—21:45

DONDER

Donder is een jong, nieuw pianotrio dat een grandioos talent herbergt. De drie jonge muzikanten willen hun eigen verbeelding vertalen naar een unieke sound en zo de luisteraar meenemen op een cinematografische trip naar een ideale wereld. Dit doen ze door verschillende lagen en atmosferen te combineren met hypnotiserende ritmes. 

piano Harrison Steingueldoir drums Casper Van De Velde contrabas Stan Callewaert


22:00—22:45

H A S T 

H A S T werkt rond één simpel idee: de eclectische smaak van deze muzikaal gelijkgestemden combineren in een duidelijke muzikale visie. Hun sound verkent extreme dynamieken, verbluffende eenvoud en alles daartussenin. Minimale soundscapes versmelten met noise elementen, als een unieke mengeling tussen een Mondriaan en een Pollock. 

altsax Rob Banken gitaar Artan Buleshkaj gitaar Roeland Celis contrabas Cyrille Obermüller drums Elias Devoldere


23:15

Bekendmaking winnaars