Storm - Auteurs die het vuur aan de schenen van de letteren leggen
Terug naar overzicht

Storm - Auteurs die het vuur aan de schenen van de letteren leggen

  • Literatuur & debat
  • Zondag 24 november, 11:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

De literatuur vervelt met elke generatie, maar niet zonder haar eigen avant-garde. Baldadige stemmen dagen de gevestigde waarden uit, vinden verfrissende stijlen uit, laten hun engagement over het heden spreken en stuwen zelfs uitgevers tot het experiment. In Storm laten we drie auteurs aan het woord die deze aspecten van literatuur hoog in het vaandel dragen en die het vuur aan de schenen van de gevestigde letteren leggen.

Roderik Six brak door met Vloed, een dystopische roman over een wereld die onder water kwam te staan en waarin een groepje studenten moet zien te overleven op het dak van een peda. Zijn tweede roman Val blonk uit in sfeerschepping en onderhuidse suspense. Dit najaar verrast hij opnieuw met Volt, een roman die de toekomst van de mens in vraag stelt.

Dominique De Groen oogstte met haar poëziedebuut Shopgirl veel lof. Ze pende daarin haar ervaringen met ex-werkgever Primark neer via een reeks sterk antikapitalistische gedichten. Haar opvolger Sticky Drama plaatst de mens temidden een wereld van radioactieve planten, leegbloedende eilanden, ontaarde levensvormen en meer. Met haar uitgeverij Marktcorruptie brengt ze werk van nieuwe dichters uit in eigenzinnige en unieke uitgaven. organisatie
KAAP
curator
Thomas Barbier

met
Roderik Six, Dominique De Groen, ...