De Sprekende Ezels Deluxe
Terug naar overzicht

De Sprekende Ezels Deluxe

  • Literatuur & debat
  • Zaterdag 15 december, 20:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

De Sprekende Ezels bestaan 18 jaar. Ze noemen zich “een experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, standup, hamsterslingeren… Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op een podium (en geen lelijke vlekken achterlaat) is toegelaten.” Zo zetten Gregory Frateur, Charlotte Van den Broeck, Selah Sue en zovele anderen er hun eerste stappen.

Opperstalmeester van de Ezels Wereldwijd is Stijn Vranken. We vroegen hem ditmaal niet als presentator, maar als de eclatante podiumdichter-die-doet-zwijmelen. De gastheer van deze avond is dan weer inboorling Jan Ducheyne. Hij maakte een selectie van de beste passages van dit programma van het afgelopen jaar. Ziehier…

Gerard Herman is beeldend kunstenaar én als would be dichter tovert hij pulp om tot poëtische pareltjes, zoals in zijn bundel Allemaal Gedichten (zo uit de Dag Allemaal geplukt).

Anneleen Van Offel is een graag geziene gast met haar o zo pittige teksten. Over het hele land en nu in O.

Bernard Van Eeghem is van alle kunsten thuis. Een nationaal fenomeen dat gegarandeerd met iets nieuws voor de dag zal komen.

Last minute is er een echte Ezel bijgekomen: stand up comedian en schrijver Joost Vandecasteele. Hoe baldadiger hoe beter. 

Eva Herman is presentator van de Gentse Voorleesbühne. Zij laat zich die avond betrappen op een nieuwe gedichtencyclus.

De enige echte Jason Dousselaere en actrice Eva Binon parodiëren hillbilly muziek en caramellenverzen. Als het podiumstel Friends Are Magic zijn ze onweerstaanbaar en incarneren met hun tweetjes het kwaliteitslabel van de Ezels: “bullshit guarenteed!”.

Larissa Viaene en Alex Deforce tekenen alles live bij mekaar en tot slot zal Jan Ducheyne, ook wel de initiatiefnemer van de Partij Voor De Poëzie, vervellen tot DJ Monsieur le Sélecteur. Deze “exclusieve, overdreven kwaliteitsvolle eindejaarseditie” (sic) verdient namelijk een feestje. 


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

met
Friends Are Magic, Gerard Herman, Alex Deforce, Anneleen Van Offel, Joost Vandecasteele, Bernard Van Eeghem, Eva Herman, Larissa Viaene, Jan Ducheyne en Stijn Vranken