schntzl
Terug naar overzicht

schntzl

  • Muziek
  • Zondag 03 mei, 17:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde hebben samen én apart de afgelopen jaren zwaar aan de weg getimmerd en zijn op hun jonge leeftijd reeds uitgegroeid tot vaste waarden in de wereld van creatieve hedendaagse muziek. Hun muzikale honger lijkt ontembaar en je kan hen zowel terugvinden in edgy electropopbands als ‘Bombataz’ of ‘In Een Discotheek’ als dromerige en minimalistische jazz / not jazz formaties als ‘Warm Bad’ of ‘Donder’. Samen zijn ze ook gerecruteerd door An Pierlé en muzikant/producer Koen Gisen voor het An Pierlé Quartet, met wie ze in 2018 een internationale theatertour afwerkten. 

Hun eerste en voornaamste gezamenlijke wapenfeit blijft schntzl. Hun titelloze debuutalbum op W.E.R.F. Records kwam er na winst van onze eigen STORM! contest en een uitgebreide residentie bij KAAP. Ook voor hun EP ‘Paper, Wind’ uit 2018 repeteerden en namen ze op in onze residentieplekken. Doorheen de jaren is schntzl dan ook uitgegroeid tot meer dan zomaar een band die we met KAAP ondersteunen. Het zijn onze poulains geworden, warme mensen en gretige artiesten die nooit bang zijn om hun horizon te verruimen en nieuwe indrukken toe te laten. 

We waren dan ook maar al te blij dat we vier jaar na datum in februari hun tweede full album ‘Catwalk’ (W.E.R.F.165) op de wereld mochten loslaten.organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

keys & piano
Hendrik Lasure
drums & electronics
Casper Van De Velde