Don't we deserve grand human projects that give us meaning?—Robbert&Frank Frank&Robbert
Terug naar overzicht

Don't we deserve grand human projects that give us meaning?—Robbert&Frank Frank&Robbert

Een metafysische reis doorheen de deuren van werkelijkheid en perceptie

  • Podium
  • Vrijdag 02 juni, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Who says we don’t want to be inspired?
Hoe ga je om met de universele menselijke drang om deel te zijn van een groter geheel? In een gestileerd atomair universum gaan beeldenmakers Frank&Robbert Robbert&Frank op zoek naar zingeving, in een wereld zonder Groot Verhaal. Ze doen dit op hun eigen manier: ze bouwen een strakke visuele logica op, ergens tussen het ijle en het concrete. Voor het eerst maken ze zelf deel uit van hun installaties en ontwerpen. Volg hen op een metafysische reis doorheen de deuren van de werkelijkheid en de perceptie.


Robbert&Frank Frank&Robbert leerden elkaar kennen tijdens hun middelbare schoolopleiding in  Kortrijk. Sinds 2006 vormen ze een artistiek duo. Waar Frank aanvankelijk de plastische kunstenaar was – schilderijen, sculptuur en installaties – was Robbert vooral degene die digitaal aan de slag ging met montage en beeldbewerking. Frank stond voor de camera, Robbert er achter. Gaandeweg bekwaamden beiden zich echter in datgene waar de ander goed in was, zodat ze vandaag een duo zijn dat op creatief en technisch vlak elkaars evenknie is. Ze rijgen probleemloos diverse artistieke technieken en uitingsvormen aaneen en bouwen zo aan een oeuvre dat niet binnen één stijl of medium past. In deze derde voorstelling zoeken ze opnieuw het snijvlak tussen de beeldende kunsten en de performancewereld op.  High five. Hands up. High low. Hands in the air. The network is working.

Robbert&Frank Frank&Robbert leerden elkaar kennen tijdens hun middelbare schoolopleiding in Kortrijk. Sinds 2006 vormen ze een artistiek duo. Waar Frank aanvankelijk de plastische kunstenaar was – schilderijen, sculptuur en installaties – was Robbert vooral degene die digitaal aan de slag ging met montage en beeldbewerking. Frank stond voor de camera, Robbert er achter.

Gaandeweg bekwaamden beiden zich echter in datgene waar de ander goed in was, zodat ze vandaag een duo zijn dat op creatief en technisch vlak elkaars evenknie is. Ze rijgen probleemloos diverse artistieke technieken en uitingsvormen aaneen en bouwen zo aan een oeuvre dat niet binnen één stijl of medium past.

In deze derde voorstelling zoeken ze opnieuw het snijvlak tussen de beeldende kunsten en de performancewereld op.  


organisatie
KAAP

van en met
Robbert&Frank Frank&Robbert
productie
CAMPO
coproductie
PACT Zollverein & Beursschouwburg
met de steun van
Stad Gent

locatie
KAAP | De Werf