Hagar Peeters
Terug naar overzicht

Hagar Peeters

Bekroonde schrijfster en dichter dompelt zich onder in Brugge.

  • Literatuur & debat
  • Donderdag 02 maart, 20:00
  • De Reyghere

Mijn kaap

De bekroonde auteur Hagar Peeters komt naar Brugge. Naast haar gewaardeerde po√ęzie gooide haar eerste roman, Malva, hoge ogen en leverde haar de Fintro literatuurprijs 2016 op.
Op 2 maart, tijdens een bijzondere literaire avond rond haar werk, toasten we feestelijk op de midprice editie van Malva die precies die dag verschijnt.
Hendrik Tratsaert (curator Brutaal) en Arjan Peters (redacteur boeken de Volkskrant), gaan met haar in gesprek over Malva en de stem die ze schonk aan de verstoten dochter van de wereldberoemde Chileense dichter, Pablo Neruda. Peeters onderzoekt de duistere kant van de mens en zet hiervoor maximaal in op creatief en imaginair taalgebruik.

Programma
19:30
deuren open
20:00
gesprek

Net als haar woorden, betoveren ook haar optredens.

Malva Naast Malva staat ook Brugge centraal in het gesprek want Peeters zal de stad niet ondergaan als dagtoerist. Drie weken verblijft ze in het historisch centrum van Brugge om de stad en zijn inwoners te observeren en te beschrijven. Misschien vond ze ook hier duistere verhalen verscholen? Op 2 maart komt u het misschien te weten in het literaire salon boven boekhandel De Reyghere.


Hagar Peeters resideert in Brugge in kader van Brutaal, van 12 februari tot 5 maart


organisatie
KAAP

locatie
Boekhandel De Reyghere (1ste verdiep)