Podcastwandeling De Fabelachtige Stad (Eva De Groote, Ruben Nachtergaele en Randall Casaer)
Terug naar overzicht

Podcastwandeling De Fabelachtige Stad (Eva De Groote, Ruben Nachtergaele en Randall Casaer)

Zes audioportretten van Bruggelingen

  • Literatuur & debat
  • Maandag 04 januari t.e.m. zondag 31 januari,
  • Brugge

Mijn kaap

Geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote gingen in het voorjaar van 2020 op zoek naar getuigenissen over bijzondere verbindingen tussen mens en dier. Vandaag én in de geschiedenis van de stad.

Tekenaar Randall Casaer sloeg de handen in elkaar met Handmade in Brugge maker en keramiste Tine Deweerdt om de leegstaande nisjes in Brugge opnieuw betekenis te geven.

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Voor de Fabelachtige stad trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Illustrator Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks bijzondere beelden. Deze zijn onder andere te zien in Concertgebouw Brugge maar ook in de stad.

Speciaal voor AMOK werkte Randall Casaer samen met de Brugse keramiste Tine Deweerdt. Zij hielp hem bij het creëren van een sculptuur die de drager wordt voor de beelden die een tijdelijke plek vinden in de stad. Zij gaven tijdens AMOK een nieuwe invulling aan een zestal lege nissen in centrum Brugge. 

Tijdens deze wandeling zijn er nog 4 nissen te bewonderen op 3 locaties!

LUISTER HIER: 

Vergeet je koptelefoon / oortjes niet voor deze wandeling.