Philipp Blom
Terug naar overzicht

Philipp Blom

  • Literatuur & debat
  • Zondag 02 december, 15:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

We starten december met een uitzonderlijke gast in onze zetel: de Duitse historicus, romanschrijver en journalist Philipp Blom. Zijn artikels verschijnen in The Times Literary Supplement, The Independent, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit, en Vrij Nederland.

Zijn (non-fictie) boeken blinken uit door een vloeiende stijl, historisch inzicht en door de parallellen die hij weet te trekken naar vandaag. Sla er De duizelingwekkende jaren (2009), Het verdorven genootschap (2010), Alleen de wolken (2014) en De opstand van de natuur (2017) eens op na. Bij een nieuw boek switcht hij moeiteloos van de ene tijdperk of thema naar het andere.

Met Els Snick spreekt hij over zijn twee recente boeken. In Wat op het Spel Staat, (2017) houdt hij een vlammend betoog om actief na te denken over de gevolgen van klimaatverandering en digitalisering. Hij pleit er ook voor om afscheid te nemen van ons economisch model dat uitsluitend gericht is op groei. Bij Storm aan Zee (2018) - zijn eerste roman - is een intiem portret van een familie die worstelt met eenzaamheid en verdriet.


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

moderator
Els Snick

gesprek
in het Nederland