Against Interpretation—Peter Aers
Terug naar overzicht

Against Interpretation—Peter Aers

  • Podium
  • Zaterdag 03 juni, 17:00
  • De Groenplaats

Mijn kaap

Kunstenaar en filosoof Peter Aers brengt drie gespreksperformances in drie dagen. Met de ontwikkeling van de gespreksperformances creëert hij eigenzinnig werk op de grens tussen performance, participatie en reflectie. Niet alleen de performances zelf, maar ook de samenwerkingen met specifieke gemeenschappen, gevangenen, een socratische gespreksbegeleider, en wetenschappers zijn uitzonderlijk.

‘Als we praten over macht, valt het dan op hoe we zelf macht uitoefenen tijdens het spreken?’ In Against Interpretation maak je deel uit van een leesgroep. Er wordt een kortverhaal voorgelezen, dit vormt de start van een gesprek. Maar wie heeft recht van spreken in deze kleine gemeenschap? Voor deze performance slaan kunstenaar Peter Aers en schrijver Yves Petry – die voor de gelegenheid een nieuwe tekst schreef – de handen in elkaar. De gespreksperformance werd voor het eerst gepresenteerd in de zomer van 2015, met zeven leesgroepen op zeven verschillende locaties in de stad en daarna verder herwerkt en uitgetest.

Programma
17:00
programma

Peter Aers studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Hij creëerde de reeks ‘Oefeningen in Verdwijnen’ waarbij hij samenwerkte met daklozen, stervenden, de palliatieve zorg, en een zoektocht naar hobo’s in Amerika opzette. Hij werkt sinds 2006 als performer van en medewerker aan performances van Dora García waaronder The Beggar’s Opera op de Skulptur Projekte 2007 in Münster. en The Inadequates op de Venetië Biënnale 2011. Sinds 2014 is hij stadsresident in Vooruit (Gent).


organisatie
KAAP

van en met
Peter Aers, Tina Ameel, Pascal Buyse, Bart Capelle, Tijs Ceulemans, Katrijn De Cooman, Sarah De Meester, Marie-Ange Gillis, Melissa Mabesoone, Eva Rousselle, Katrin Verlende, Heleen Vervondel
productie
Vooruit
coproductie
Vormingplus Gent-Eeklo
met dank aan
Armen vereniging Zuidpoort Gent, Dzjambo, Gevangenis Gent, stottercafé Gent, VeBeS, Villa Voortman, URGent & Zoniënclub.