Hope Hunt (and ascention into Lazarus)—Oona Doherty
Terug naar overzicht

Hope Hunt (and ascention into Lazarus)—Oona Doherty

Een zwarte auto komt aan: koplampen op volle sterkte, de volumeknop volledig open.

  • Podium Dans
  • Woensdag 13 november, 20:00
  • De Grote Post

Mijn kaap

Een man vertelt zijn verhaal en verandert van het ene stereotiepe personage in het andere. Hij neemt het publiek mee langs vergeten wegen en herinneringen. Zijn jacht op hoop is geopend.

De Noord-Ierse choreografe Oona Doherty combineert in Hope Hunt dreigende gebaren met elegante, klassieke dansbewegingen. Ze verdraait onze ideeën over mannelijkheid en moraliteit via taal, beweging en geluid. Tegelijk vraagt ze zich af wat het met ons doet als we onze dromen en ambities parkeren …

Doherty herwaardeert uitgestoten figuren die zich aan de rand van de maatschappij bewegen. Want waar je ook vandaan komt: de essentiële behoefte aan liefde zit bij ieder van ons ingebakken. Een stukje dreunend, zweterig en fysiek danstheater dat op de dunne grens tussen komedie en tragedie wankelt. Het leverde Doherty alvast een lange reeks vijfsterrenrecensies op.

Het is meeslepend en ontroerend, en ze is gewoon een fenomenale performer. The Times

Copresentatie
KAAP & De Grote Post
praktisch
Deze voorstelling start in openlucht. Daarna wandelt het publiek met de dansers mee naar zaal Grote Post om er verder van de voorstelling te genieten.

extra
Engels gesproken