Onder ons met Luuk Gruwez en Johan de Boose
Terug naar overzicht

Onder ons met Luuk Gruwez en Johan de Boose

LIVE stream

  • Literatuur & debat
  • Zondag 06 december, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

LIVE stream te volgen via Facebook of Vimeo (www.vimeo.com/kunstencentrumkaap).

Onze dierbaren blijven ons bij via de herinnering. Het verbaast dan ook niet dat auteurs wel eens hun verleden in duiken en dat vertalen naar de literatuur. Dat levert in het geval van Luuk Gruwez en Johan de Boose bijzondere lectuur op. Beiden keken achterom en schreven een eerbetoon aan hun verleden en geliefden. Zelden kom je dichter bij een schrijver dan tijdens deze warme én prikkelende ochtend.

Luuk Gruwez schreef ruim twintig jaar geleden Het land van de wangen na zijn verhuis naar Limburg. Dit jaar bundelde hij dagboekfragmenten, dromen, brieven e.a. over zijn jeugd in de tegenhanger Het land van de handen. We volgen Gruwez van de Westhoek via het huis van Stijn Streuvels naar de abdij van West-Vleteren en langs alle betekenisvolle mensen in zijn leven.

Johan de Boose was met zijn Vloekhouttrilogie een gedoodverfde favoriet voor de Libris literatuurprijs. De onverwachte nominatie beloonde vooral de literaire kwaliteit van De Boose’s werk. In Dondersteen richt hij zich op zijn eigen geschiedenis. We volgen Johan op een reis door de VS met zichzelf als gezelschap en als bestemming het graf van zijn vader. Onderweg spit hij zijn geheugen om om de herinnering aan zijn verloren dierbaren in leven te houden.

Chris Ceustermans was journalist en werd fulltime schrijver. Hij publiceerde meerdere romans én een opmerkelijke biografie over cultschrijver J.M.H. Berckmans en publiceert regelmatig verhalen en gedichten in tal van literaire tijdschriften. Hij wandelt vandaag met Gruwez en de Boose mee door hun verleden.

Een wandeling door het geheugen en de herinnering met twee auteurs die er niet voor terugschrikken om achterom te kijken.


𝗣𝗥𝗔𝗞𝗧𝗜𝗦𝗖𝗛
Dit literatuurmoment gaat door in KAAP | Oostende zonder fysiek publiek, maar wel met een online publiek die van thuis uit kan deelnemen in het gesprek.
• Stel je vragen via Facebook (op voorhand of tijdens de livestream)
• Bestel een boek en laat deze signeren*
• Inschrijven is niet nodig, gewoon zondag (in uw kot) present zijn!


* ophalen kan in Brugge (De Reyghere Boekhandel) of Oostende (Boekhandel Corman), opsturen kan met een kleine meerprijs van € 4,95.
Bestellen van het boek via: https://tinyurl.com/bestellingboekenluuk-johan


locatie
KAAP | Oostende
curator
Thomas Barbier

auteurs
Luuk Gruwez en Johan de Boose
moderator
Chris Ceustermans

foto Luuk Gruwez
Mieke Deferme