On Future—Peter Aers
Terug naar overzicht

On Future—Peter Aers

  • Podium
  • Vrijdag 02 juni, 14:00

Mijn kaap

Kunstenaar en filosoof Peter Aers brengt bij KAAP drie gespreksperformances in drie dagen. Met de ontwikkeling van de gespreksperformances creëert hij eigenzinnig werk op de grens tussen performance, participatie en reflectie. Niet alleen de performances zelf, maar ook de specifieke samenwerkingen met specifieke gemeenschappen, gevangenen, een socratische gespreksbegeleider, en wetenschappers zijn uitzonderlijk.

In ‘On Future’ wordt Nietzsche’s “eeuwige terugkeer” tastbaar. Een orakel wacht aan een tafel. Geen handlezer of valse profeet, maar een echte ziener. Als hij je een toekomst zou voorspellen, zou je hem geloven? Ligt alles al vast of bezit je enige macht over je eigen leven? Dit project daagt je op een subtiel theatrale manier uit om mee te denken en te praten over jouw toekomst.


Voor ‘On Future’ gaat Peter Aers een samenwerking aan met een school in Brugge. Dit is een besloten performance.

Peter Aers studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Hij creëerde de reeks ‘Oefeningen in Verdwijnen’ waarbij hij samenwerkte met daklozen, stervenden, de palliatieve zorg, en een zoektocht naar hobo’s in Amerika opzette. Hij werkt sinds 2006 als performer van en medewerker aan performances van Dora García waaronder The Beggar’s Opera op de Skulptur Projekte 2007 in Münster. en The Inadequates op de Venetië Biënnale 2011. Sinds 2014 is hij stadsresident in Vooruit (Gent).


organisatie
KAAP

van
Peter Aers, Bart Capelle, Wim Cuyvers, Kristof Van Rossem
foto
Thierry Bal
productie
Vooruit