Vlagstaat O.—Telma Lannoo, Hannes Dereere, Silke Huysmans
Terug naar overzicht

Vlagstaat O.—Telma Lannoo, Hannes Dereere, Silke Huysmans

Vlaggen ontwerpen voor de hele familie

  • Familie
  • Zaterdag 01 april t.e.m. zondag 09 april, 14:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Hoe ben je iemand dankbaar die je nooit hebt gekend? Hoe vertel je bijvoorbeeld dat je iemand zult missen, zonder hem of haar ooit te hebben ontmoet?

Het ouderlijk huis van grafisch kunstenaar Telma Lannoo werd vorig jaar verkocht. Ingrijpend, en dus besloot Telma om vlaggen te maken voor de woonboten die ze haar hele jeugd vanuit haar slaapkamerraam gadesloeg.

Ze ging aankloppen bij de bootbewoners en koos op basis van die gesprekken kleuren en patronen voor de vlaggen. Op uitnodiging van KAAPmakers Silke Huysmans en Hannes Dereere brengt Telma Lannoo dit vlaggenproject op familie-maat naar Oostende. Vrijstaat O. wordt Vlagstaat O., een laboratorium waar vlaggen voor Oostendse boten worden gemaakt. Doe je mee? Zak af naar Vlagstaat, luister naar verhalen van Oostendse booteigenaars en ga aan de slag. Wie weet, misschien hangt jouw ontwerp straks te wapperen in de Oostendse zeelucht! Het labo wordt feestelijk afgesloten, in aanwezigheid van de booteigenaars en met een muzikale verrassing van Winterslag.


Programma
14:00
Deuren open
18:00
Einde

Wil jij ook een vlag maken? Kom naar de Vlagstaat, luister naar verhalen van Oostendse booteigenaars en ga aan de slag. Wie weet, misschien hangt jouw ontwerp straks te wapperen in de Oostendse zeelucht!

Wil je graag langskomen met een grotere groep (6+) om deel te nemen aan de activiteit? Laat dit zeker weten aan Merel


organisatie
KAAP

concept en uitvoering
Telma Lannoo, Hannes Dereere, Silke Huysmans

locatie
KAAP | Vrijstaat O.