mòs ensemble
Terug naar overzicht

mòs ensemble

Week van de Belgische Muziek

  • Muziek
  • Woensdag 10 februari, 20:00
  • KAAP | De Werf

Mijn kaap

Tijdens de Week van de Belgische Muziek - 8 tot en met 14 februari - gaat de Belgische jazz sector full force. We staken de koppen bij elkaar en houden de hele week lang een heuse jazz marathon met oud en nieuw beeldmateriaal. Ook toffe andere jazz initiatieven worden gedurende de hele week in de spotlights gezet. Daarmee willen we de artiesten en organisaties die in 2020/2021 zwaar werden getroffen door de corona crisis een hart onder de riem steken. Alles zal terug te vinden zijn op onze Facebookpagina en die van jazz.be, alsook op de social media van alle partners!


Mòs ensemble is de band rond contrabassist Kobe Boon, die we kennen van het jonge, avontuurlijke en grillige jazzcombo Steiger.

Sfeer, klankkleur, energie, improvisatie en doorgecomponeerde werken: het zijn slechts enkele kernwoorden om mòs ensemble te omschrijven. Vertrekkende vanuit composities en arrangementen van Kobe Boon loeren steeds weer verrassingen om de hoek. Dat hij ook met mòs ensemble geen conventionele paden bewandelt mag geen verwondering wekken.

In 2019 bracht dit septet het debuutalbum 'Limbs' uit, dat op uitstekende reviews mocht rekenen. Het is meteen een visitekaartje voor deze band die zijn plaats inneemt in de alternatieve jazzscene en in een adem genoemd wordt met bands als Black Flower, schntzl, LABtrio en Steiger uiteraard ook. 

Nu zijn ze bij KAAP hard aan het werken aan de opvolger!


Volg via Facebook of Vimeo.


i.h.k.v.
Week van de Belgische Muziek

zang
Astrid Creve en Marta del Grand
rietblazers/saxen
Ambroos Deschepper en Benjamin Hermans
gitaar
Artan Buleshkaj
contrabas
Kobe Boon
drums
Simon Raman

foto
Leon Debacker, Colours by Cecilia Valagussa