Mopo
Terug naar overzicht

Mopo

Double Bill

  • Muziek
  • Vrijdag 29 november, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Met W.E.R.F. Records voelen we ons nauw verwant met het Finse We Jazz Records, dat garant staat voor baanbrekende jazz. Vanavond mag je twee concerten verwachten uit de rijke catalogus van het nog jonge label.

Mopo

Mopo is een Finse collectief bestaande uit drie energetische en virtuoze muzikanten.  Dit trio haalt inspiratie uit jazz, seventies punk en de overweldigende natuur uit hun thuisland. Op unieke wijze smelten ze free jazz, ska, afrobeat en punk samen tot een energieke en eclectische sound. Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘een mix van ritme, melancholie, anarchie en Finse humor’. Vorig jaar brachten ze op het We Jazz-label hun fel bejubelde album Mopocalypse uit en in de herfst van dit jaar vieren ze hun tiende verjaardag. Voor ons de perfecte reden om hen uit te nodigen naar Brugge.

Jonah Parzen-Johnson

Amerikaanse muzikant die live een atmosferische sfeer weet te creëren met zijn baritonsax en elektronica. Zijn muziek is geworteld in de traditie en vertoont zowel elementen van americana, folk als etnische muziek. Zijn laatste album is een live-registratie van zijn optreden op het We Jazz Festival in Helsinki.


          locatie
KAAP | De Werf

MOPO: saxofoon
Linda Fredriksson
bas
Eero Tikkanen
drums
Eeti Nieminen

saxofoon
Jonah Parzen-Johnson