The Upside down Man—Mohamed Toukabri
Terug naar overzicht

The Upside down Man—Mohamed Toukabri

  • Podium Dans
  • Vrijdag 22 maart, 19:00
  • De Werf

Mijn kaap

“Niemand anders kan mijn verhaal vertellen, omdat niemand anders de wereld door mijn ogen ziet. Net omwille van die uniciteit heeft elk mens zijn plek in de wereld. Terwijl we vaak geneigd zijn om te veralgemenen, labels te plakken of voor kant-en-klare pakketjes te gaan, wil ik tonen dat ik niet één verhaal ben: ik ben vele verhalen.”
(Mohamed Toukabri)

Met zijn eerste solovoorstelling voegt de jonge Tunesische choreograaf Mohamed Toukabri een eigen, positieve stem toe aan discussies rond migratie. Tien jaar nadat hij naar P.A.R.T.S. in Brussel kwam bevindt zijn wereld zich niet hier òf daar, wel in de verrijkte tussenzone van hier én daar. Tussen culturen, kunstdisciplines en danstalen. Poëtisch, autobiografisch maar tegelijk heel universeel.

Mohamed Toukabri studeerde aan P.A.R.T.S. en is sinds 2013 lid van Needcompany. In het voorjaar van 2018 resideerde hij o.a. bij KAAP voor zijn eerste solo-creatie The Upside Down Man (The son of the road). Hij werkte al samen met kunstenaars als Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers.
Organisatie
KAAP & Cultuurcentrum Brugge
locatie
KAAP | De Werf

concept & performance
Mohamed Toukabri
tekst
Mohamed Toukabri (with thanks to Ines Ghannoudi and two quotes from ‘Les identités meurtrières’ by Amin Maalouf)
Dramaturgie
Diane Fourdrignier
Componist
Kevin Schrauwen
video
Mohamed Toukabri & Gwen Laroche
Licht & technische leiding
Gwen Laroche
Artistieke ontwikkeling
Eva Blaute

i.h.k.v.
(B)its of dance