Le Terrier—LOG
Terug naar overzicht

Le Terrier—LOG

Prelude X-TRACT

  • Podium Festival
  • Woensdag 11 oktober, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Wat als het theater, de ‘fictiefabriek’, enkel op de toeschouwer wacht om hem te verslinden en naar zijn hand te zetten? Wat als die ‘zwarte doos’ een eigen wil en eigen verlangens zou hebben, welke verhalen zouden er dan uit komen? 
Florencia Demestri en Samuel Lefeuvre vertrekken vanuit dit idee voor hun tweede gezamenlijke creatie. Je wordt meegevoerd naar een ondoorgrondelijke schuilplaats waar je geleid wordt door wat je ziet en voelt. Een poëtische voorstelling op de grens tussen dans en lichaamstheater. Vorig jaar op X-TRACT  nog als work in progress, dit jaar als niet te missen voorstelling.

Na gedanst te hebben bij o.a. Alain Platel, David Zambrano en deel uit te maken van collectieven als Peeping Tom en Entrose hebben Samuel Lefeuvre en Florencia Demestri hun krachten gebundeld. Ze richtten LOG op, een eigen structuur waarin ze hun passie voor extreme fysische staten, donkere atmosferen en dromerige dynamieken kunnen botvieren.


  • Le Terrier dompelt ons onder in het diepste van onze angsten (...) als een kronkelende weg doorheen de grond van het menselijke zijn, ervaart de toeschouwer afwisselend angst, verontrusting en bewondering. Demestri en Lefeuvre brengen een zinderend verhaal van een zeldzame schoonheid. (...) Een fysieke en mentale duik in de grondeloze diepte van onze emoties. 
    Flora Eveno - RTBF.be

organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Werf

Choreografie
Florencia Demestri, Samuel Lefeuvre
dans
Ricardo Ambrozio, Florencia Demestri, Samuel Lefeuvre, Laureline Richard, Lief Weuts
licht
Benjamin Van Thiel, Arnaud Gerniers
muziek
Dimitri Coppe
kostuums
Isabelle Lhoas
kritisch oog
Olivier Hespel
assistent
Jérémy Grynberg
productie
LOG asbl, Kosmonaut Production
coproductie
Les Brigittines, Centre Chorégraphique de Nantes in het kader van het Studio Onthaal, Halles de Schaerbeek, Théâtre Marni
residenties
Grand Studio, CC Berchem, CDC Le Gymnase-Roubaix, Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek-Saint-Jean, KAAP | De Werf, Space Belgica, Ultima Vez
met de steun van
Fédération Wallonie-Bruxelles - Service de la Danse, Association Beaumarchais-SACD