LIVE stream - Iara Gomes
Terug naar overzicht

LIVE stream - Iara Gomes

Huiskamerconcert

  • Muziek
  • Donderdag 09 april, 20:00

Mijn kaap

LIVE stream te volgen via Facebook of hier:Jazzpianist, componist en arrangeur Iara Gomes werd in 1985 geboren in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Ze speelde zichzelf in de kijker als winnares van "Best Instrumental Performer" op het Braziliaanse Nationale FM Muziek Festival (2016) met haar compositie "Dois Cantos", waarop ze werd uitgenodigd om jurylid te zijn bij de volgende editie.

In 2018 volgde het gelijknamige debuutalbum, waarop 8 eigen composities een relatie aangaan met acht gedichten. Iara heeft een Master in Muziek van de Universiteit van Louisville, USA en doceert piano aan de Escola de Música de Brasília. Tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten werkte ze onder andere met Donny McCaslin.

In Brazilië nam Gomes deel aan verschillende edities van de Brasilia International Summer Course, waar ze studeerde met grote Braziliaanse (Leandro Braga, Fabio Torres, André Mehmari, Vittor Santos, Ian Guest) en Amerikaanse (Phil deGreg, Gary Dial, Mike Hamilton) jazzmusici. In de Verenigde Staten studeerde ze bij John LaBarbera, Chris Fitzgerald en Amina Figarova. Als pianiste maakte ze deel uit van ensembles van de Universiteit van Louisville, zoals de Jazz Big Band en International Jazz Combo, en werkte ze als leider van het Braziliaanse Ensemble.

In 2015 kreeg ze een beurs voor de gerenommeerde cursus "Jamey Aebersold Summer Jazz Workshops". Iara presenteerde haar eigen werk op het Jazzfestival van La Plata (Argentinië), op de conferentie van het Jazz Education Network (VS) en in Thelonious Casa de Jazz in Santiago (Chili).

Dois Cantos werd geprezen door de beroemde dirigent en jazzarrangeur John LaBarbera van de Buddy Rich Big Band. "This album is a beautiful selection of styles and moods that I am sure all of you will find refreshing. The very gifted pianist, composer and arranger Iara Gomes has surrounded herself with excellent musicians and soloists that bring her music to life. She has a unique gift for melody and musical emotion that transcends languague, culture and borders. I highly recommend it!"

Met dank aan Alzira Arouca van Piano Piano Produções.